Iulia Scantei si Bogdan Licu, noii judecatori la Curtea Constitutionala! Cristi Danilet, sustinut de USR, a pierdut cursa catre cea mai importanta instanta din Romania

Iulia Scantei, nominalizata de PNL, si Bogdan Licu, propus de PSD, sunt noii judecatori la Curtea Constitutionala din partea Senatului si, respectiv, Camerei Deputatilor. Cea de-a treia nominalizare pentru un nou judecator CCR va fi facuta de presedintele Klaus Iohannis.


Iulia Scantei, nominalizata de PNL, o va inlocui in Curtea Constitutionala pe Mona Pivniceru. A doua desemnare pentru functia de judecator CCR, cea a lui Bogdan Licu, a fost votata de Camera Deputatilor. Cea de-a treia nominalizare va fi facuta de presedintele Klaus Iohannis.

Iulia Scantei (PNL) este propunerea Senatului pentru a fi numita in functia de judecator CCR, au decis, marti, senatorii cu 76 de voturi „pentru” si 34 „impotriva”.

USR il propusese pe fostul consilier prezidential Péter Eckstein-Kovács, care a primit doar 22 de voturi „pentru”.

„Va multumesc pentru votul dumneavoastra de astazi, un vot onorant si un vot care ma obliga. Ma obliga sa continui ceea ce am facut vreme de sase ani, sa apar drepturi si libertati aici, in Senatul Romaniei, cu votul iesenilor acordat in doua randuri, in 2016 si in 2020. De data aceasta prin votul dumneavoastra, prin increderea dumneavoastra si cu sprijinul Partidului National Liberal, care m-a propus pentru aceasta onoranta functie de judecator constitutional, imi voi folosi si voi exercita atributiile de judecator constitutional pentru a merge mai departe in ceea ce priveste consolidarea democratiei constitutionale in Romania, pentru ca Romania sa ramana membru cu drepturi depline parte a lumii libere si a comunitatii euro-atlantice”, a spus dupa anuntarea rezultatului Iulia Scantei.

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, il va inlocui pe Valer Dorneanu in functia de judecator CCR, a decis, marti, Camera Deputatilor, cu 208 voturi „pentru” si 93 „impotriva”.

Pentru functia de judecator CCR din partea Camerei Deputatilor au candidat Bogdan Licu (PSD), Cristi Danilet (USR) si Ioan Sabau-Pop (AUR).

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa nominalizeze un candidat pentru locul lui Daniel Morar. (V.E.)

Leave a Reply