Cel mai puternic dezvoltator imobiliar din Giroc, iordanianul Mueen Al Shawish „Mimo”, a fost saltat de procurorii DNA! La audieri a fost citat si milionarul Puiu Minda

Procurorii DNA Timisoara au deschis, in sfarsit, un prim front de lupta impotriva mafiei imobiliare din Giroc, comuna infloritoare aflata la periferia capitalei Banatului, si au efectuat prima retinere de anvergura. Este vorba despre iordanianul Mueen Al Shawish „Mimo”, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din zona, asociat cu nimeni altul decat milionarul Pascu „Puiu” Minda, cumnatul actualului viceprimar, Dan Vartosu.


Asadar, o grupare cu conexiuni solide in primaria Giroc, care, in ultimii ani, potrivit publicatiei Vocea Timisului, a controlat tot ce misca in materie de tranzactii imobiliare in una dintre cele mai bogate comune din Romania.

Afaceristul Mueen Al Shawish „Mimo” a fost saltat de politisti cu cateva ore inainte de a parasi tara, semn ca procurorii ii monitorizau, deja, toate miscarile. Potrivit unui comunicat emis de DNA, acesta a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru dare de mita.

Iordanianul i-ar fi promis arhitectului sef al comunei Giroc, Florin Octavian Roman, o spaga de 90.000 de euro pentru eliberarea unor adeverinte care sa ateste in fals ca doua terenuri fac parte din intravilanul localitatii.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila de coruptie.

„In perioada 16.11.2021 – 07.04.2022, suspectul, sprijinit de o alta persoana, i-ar fi promis unui functionar din cadrul primariei comunei Giroc, judetul Timis (martor in cauza) diferite sume de bani in legatura cu exercitarea unor atributii de serviciu.

Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de 40.000 euro pentru eliberarea a doua adeverinte din care sa rezulte in mod nereal ca doua parcele de teren (de 7.882 mp si de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localitatii, desi acestea figurau in realitate in extravilan, si alti 50.000 euro pentru intocmirea unui proiect imobiliar si eliberarea autorizatiei de construire pentru ansamblul de locuinte care urma sa se realizeze pe un teren in suprafata de 6.600 mp, situat pe raza aceleiasi comune”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

In aceasta cauza a fost citat la DNA si milionarul Pascu „Puiu” Minda, care a venit la audieri insotit de avocatul sau, Sabou Daniel Ovidiu. Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply