General in rezerva, fost adjunct al directorului STS, trimis in judecata de procurorii anticoruptie! A fost prins in flagrant cand primea o spaga de 75.000 de euro

Un general in rezerva a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie dupa ce ar fi cerut 75.000 de euro de la administratorul unei firme, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale, in scopul stingerii acestora, a informat, miercuri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA).


Potrivit unor surse judiciare, barbatul trimis in fata judecatorilor de procurori este generalul in rezerva Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale in perioada 2001-2005.

DNA anunta intr-un comunicat de presa ca procurorii Sectiei de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a unui barbat, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de trafic de influenta, spalare a banilor si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie se mentioneaza ca, in perioada august 2021 – ianuarie 2022, barbatul ar fi pretins, in mod repetat, de la administratorul unei societati comerciale (martor in cauza), initial, un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra reprezentantului a doua societati comerciale cu care martorul avea mai multe litigii, in scopul stingerii acestora.

Concret, arata anchetatorii, „interventia” barbatului trebuia sa se finalizeze cu incheierea unei tranzactii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor din Bucuresti si achitarea de catre una dintre societatile reprezentate de persoana mentionata mai sus catre societatea martorului a unor datorii in cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

“Pentru a disimula provenienta sumei pe care ar fi urmat s-o primeasca pentru ‘serviciile’ sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi incheiat cu martorul un contract fictiv de imprumut. In contextul mentionat, la data de 12 ianuarie, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Leave a Reply