Viktor Orban anunta sfarsitul razboiului! Premierul Ungariei a dezvaluit data exacta cand se va pune capat invaziei Rusiei in Ucraina

Viktor Orban a transmis, la sfarsitul lunii aprilie, ca presedintele rus Vladimir Putin intentioneaza sa puna capat invaziei militare declansate in Ucraina in luna mai, a sustinut Papa Francisc intr-un interviu oferit presei internationale.


Mai mult, premierul de la Budapesta stie si data concreta cand liderul de la Kremlin va spune stop razboiului. Totul se va intampla in cateva zile, daca afirmatiile se vor dovedi a fi adevarate.

Viktor Orban i-ar fi spus lui Papa Francisc ca Vladimir Putin intentioneaza sa puna capat razboiului pe care l-a declansat in Ucraina in luna mai. Rusia a invadat tara pe 24 februarie 2022, provocand cea mai mare criza a refugiatilor din Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, peste 5,5 milioane de ucraineni parasindu-si tara si un sfert din populatie fiind stramutata.

Intr-un interviu publicat marti in ziarul italian Corriere della Sera, Papa Francisc a sustinut ca Viktor Orban i-a spus ca Vladimir Putin intentioneaza sa opreasca razboiului pe data de 9 mai, zi cunoscuta drept „Ziua Victoriei” in Rusia, cand se comemoreaza infrangerea tarii in fata nazistilor in 1945.

Papa Francisc a declarat ca premierul ungar Victor Orban i-a spus, atunci cand s-au intalnit la sfarsitul lunii aprilie, ca presedintele rus intentioneaza sa puna capat invaziei din Ucraina pe 9 mai – Ziua Victoriei in Rusia.

„Orban, cand l-am intalnit, mi-a spus ca rusii au un plan, ca totul se va termina pe 9 mai. Acest lucru ar explica si viteza escaladarii din aceste zile. Pentru ca acum nu este vorba doar de Donbas, ci si de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagra, de tot”, a declarat Papa Francisc.

Sfantul Parinte s-a aratat pesimist in legatura cu acest scenariu, precizand ca „nu exista suficienta vointa pentru pace” in prezent. Totusi, potrivit acestuia, liderii lumii trebuie sa faca „toate gesturile posibile” pentru a opri razboiul.

Suveranul pontif s-a declarat dispus ca faca „totul” pentru a stopa invazia militara declansata de Vladimir Putin in Ucraina. Acesta chiar i-a transmis lui Vladimir Putin ca vrea sa se deplaseze la Moscova, insa liderul rus nu a dat curs solicitarii.

„Nu am primit inca un raspuns. Ma tem ca Putin nu poate si nu vrea sa aiba aceasta intalnire chiar acum. Dar atata brutalitate, cum sa nu o opresti? Acum 25 de ani am trait acelasi lucru cu Rwanda”, s-a exprimat Papa Francisc.

Papa Francisc nu are in plan sa viziteze Kievul curand, cel putin nu pana nu se intalneste cu Vladimir Putin. In prima zi a razboiului, Sfantul Parinte l-a apelat pe seful de stat al Ucrainei, Volodymyr Zelensky, si l-a ignorat pe omologul sau rus, toate acestea pentru a transmite un mesaj concret lumii intregi. (I.P.)

Sursa: evz.ro

Leave a Reply