Judecatoarea Adriana Stoicescu continua sa scrie si sa-si publice textele, desi este cenzurata pe Facebook. „Am devenit niste biete marionete ale unor indivizi prosti…”

Vicepresedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, continua sa-si publice editorialele sarcastice la adresa clasei politice si a oamenilor de tip nou, depilati si cu gleznute goale, in ciuda faptului ca este interzisa, din nou, pe Facebook.


Contul personal al Adrianei Stoicescu a fost blocat pentru 30 de zile, in urma unui editorial care l-a deranjat, probabil, pana si pe Mark Zuckerberg.

Chiar si in aceste conditii, magistratul a gasit solutii pentru a-si publica articolele, trimitandu-le direct publicatiilor care ii promoveaza atitudinea rebela si nonconformismul din sistemul judiciar.

Astfel, intr-un nou text caustic si sfichiuitor, Adriana Stoicescu pune in oglinda generatia veche, cea care asculta Pink Floyd si Led Zeppelin, cu generatia noua, care promoveaza progresismul ca substitut al comunismului, ajungand la concluzia ca, incet-incet, lasam lumea pe mana celor fara Dumnezeu.

Iata textul integral, salvat de cenzura Facebook, care poarta semnatura inconfundabila a Adrianei Stoicescu:

Marea drama a omenirii nu este nici covidul si nici ciuma.

Nu este nici HIV si nici macar un razboi.

Toate sunt depasite, ca intensitate si consecinte, de imensa, fabuloasa, de nepatruns prostie.

Oamenii devin, pe zi ce trece, mai prosti.

Nu ne tampim pentru ca mancam soia sau, dimpotriva, prea multa carne, ci pentru ca am aruncat toata intelepciunea omenirii la gunoi apoi i-am dat foc, nu de alta, dar trebuie sa salvam planeta.

Nu o vom salva. Suntem prea multi si, desigur, prea prosti; cat timp nu ne putem salva pe noi insine, cum am putea avea grija de biata planeta.

E incredibil cum prostia a devenit pandemica, reusind sa distruga in cativa anisori tot ce a cladit si creat omul mai de pret.

Generatia decreteilor, cea care a crezut ca poate schimba lumea din temelii, cu Dumnezeu alaturi, va pleca in curand, lasand in urma sa un ultim si de neacoperit gol.

Suntem ultimii care am devorat, ascunsi sub plapuma, furand lumina de la o lanterna prapadita, cartile copilariei.

Cu foi rupte de atatea recitiri, stiam pe de rost pasaje intregi din ”La Medeleni” si, desi nu era cazul, replicile lui Scarlett…

Suntem ultimii care am scos din minti strazi intregi cu strigate de  ”nenea, ne dati mingea” si ”tanti mama lui Arpi, vine Arpi jos?” cu joaca pana noaptea tarziu, cand acasa ne astepta fie o scatoalca, fie o urecheala, dar, inevitabil, caldura insuportabila a locuintelor devenite, in toiul vacantei de vara, adevarate  cuptoare ca, de, nu stiam nimic de reabilitare..

Plecam incet si, odata cu noi, dispare acel ”sarumanaaaaa” aruncat cu putere oricarui cetatean intalnit pe scara blocului, cunoscut sau nu. Azi e suficient sa arunci un ”buna” din varful buzelor tuguiate, cu ochii dati artistic pesta cap, in genul ”ce favoare iti fac, bro…”

Pleaca in curand generatia ce asculta, alaturi de parinti, ascunsi in coltul bucatariei, ”Europa libera” cu urechea lipita de un radio prapadit, ce haraia ca un bolnav tbc ist, intelegand, pe cat se putea, ca traia intr-un non sens care azi (ce oroare) incepe sa para, de-a dreptul frecventabil.

Am fost copiii deprinsi cu respectul, maturizati inainte de vreme, aruncati in apa fara sa stim sa inotam, ca ”doar asa poti razbi”, auzeam tipand de pe marginea bazinului…

Am fost adolescentele lesinate de emotie ca ne-am pupat la reuniune cu vreun dragut cu un an mai mare, sperand in taina la un dans mai lent, feriti eventual de ochii lui dirigu…

Mi-e tot mai greu sa inteleg lumea in care traiesc si pun asta pe seama faptului ca azi cartea a devenit un moft penibil si demn de dispret.

Ca a fi educat si cu un minim de carti citite este doar o manifestare a unei slabiciuni, in mintile netede ale celor care decid soarta lumii.

Am devenit o adunatura de bipezi cu ochii tintiti in niste aparate obsedante, care fac dovada statutului social.

Am devenit niste biete marionete ale unor indivizi la fel de prosti precum cei care, candva, erau trecuti in clasa a cincea doar de mila.

Planeta intreaga este condusa de cei care nici sa copieze corect nu erau in stare.

Iar noi suntem in top…

Si asta pentru ca nu ne pasa de nimic.

Nu ne pasa de mizeria din jurul nostru pentru ca nu ne pasa de mizeria din noi.

Devenim din ce in ce mai limitati, sfarsind, probabil, prin a emite sunete guturale, asteptand raspunsul din telefon.

Vom deveni maimute ce stiu sa tasteze.

Pe masura ce prostia se inscauneaza, transformam in bascalie tot.

Pentru ca nu mai citim, ne lasam influentati de indivizi fundamental idioti, dar care stiu sa minta si sa fie vocali, sa ne promita ultimul telefon sau cea mai buna varianta de laptop.

Am ajuns mult mai jos decat votantii pentru o galeata de plastic si pentru asta nu e Europa de vina.

Ne batem joc de tara asta zi de zi, de trecut si de oamenii care au murit ca noi sa putem sa ne indopam cu pizza si Coca Cola.

Viata se reduce la cat mancam, ce masina cumparam, in ce zona a globului ne pozam pentru a muri de invidie vecinul de la parter.

Vom pleca si odata cu noi va pleca generatia care asculta Pink Floyd si Led Zeppelin, dar dadea iama si la filarmonica si opera, imbracati la patru ace, cu muieri ce aratau si se comportau ca niste doamne, cu barbati cel putin incaltati corect.

Se vor duce, in curand, ultimele bastioane ale simplitatii si firescului.

Lasam lumea pe mana celor care au, totusi, un scop comun.

Viata fara Dumnezeu.” (G.I.)

Leave a Reply