Distractie halucinogena! 32 de persoane care au participat la Festivalul Sunwaves din Mamaia, cercetate penal pentru trafic si consum de droguri

Nu mai putin de 32 de persoane sunt cercetate penal pentru trafic si consum de droguri, dintre care doua au fost arestate preventiv, in urma unor actiuni desfasurate de politisti la festival de muzica Sunwaves desfasurat in statiunea Mamaia, in minivacanta de 1 Mai, a informat, miercuri, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Constanta.


Patru dintre suspectii de trafic de droguri sunt cetateni straini – trei italieni si un peruan.

In perioada 28 aprilie – 4 mai a.c., politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta au desfasurat activitati pe linia prevenirii si combaterii traficului de droguri de risc si mare risc, la un festival de muzica din statiunea Mamaia.

Astfel, politistii (…), impreuna cu procurori ai D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanta, au constatat 27 de infractiuni, fiind intocmite 19 dosare de cercetare penala, in cadrul carora sunt cercetate 32 de persoane (28 de cetateni romani, 3 cetateni italieni si un cetatean peruan).

In urma administrarii probatoriului in cauza, procurorul de caz a dispus masura retinerii, pentru 24 de ore, a 2 persoane, ulterior acestea fiind prezentate instantei de judecata, care a admis propunerea arestarii preventive, pentru 30 de zile”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de IPJ.

Conform sursei citate, in timpul activitatilor desfasurate politistii au descoperit 1 kilogram de ketamina, 300 de grame de cocaina, 21 de grame de canabis, 25 de grame de amfetamina, 7 grame de hasis, 200 de comprimate de ecstasy, precum si timbre LSD.

„Consumul de droguri reprezinta unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, intrucat creeaza dependenta. Deseori, consumatorii recidiveaza, iar dependenta provoaca consumul de droguri compulsiv, in ciuda consecintelor daunatoare pentru cel dependent si pentru cei din jurul sau. Drogurile distrug vieti”, avertizeaza IPJ Constanta.

De asemenea, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi au anuntat retinerea traficantului care furniza droguri la Festivalul Sunwaves din Mamaia. In urma perchezitiilor efectuate in patru locatii din Mamaia si Barlad judetul Vaslui, politistii au confiscat zeci de pastile de ecstasy. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si de mare risc.

„Masura a fost dispusa dupa ce in urma activitatilor desfasurate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu lucratorii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi a fost identificat inculpatul care se ocupa cu distribuirea de droguri de risc si de mare risc la Festivalul Sunwaves de la Mamaia”, transmite DIICOT.

Activitatea a fost urmata de 4 perchezitii domiciliare, in Mamaia si Barlad, fiind confiscate 77 pastile ecstasy, cantitatile de 7 grame cocaina si 8 grame ketamina, precum si sumele de 3.00 lei si 415 euro.

Va fi sesizat judecatorul de drepturi si libertati cu propunerea de luare a masurii arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply