Fostul director general al Directiei Finantelor Publice Timisoara, Lucian Heius, numit la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF)

Fostul director general al Directiei Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara, Lucian Heius, a fost numit in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), eliberand astfel postul de secretar de stat in Ministerul Finantelor.


Premierul a semnat numirea, dupa ce Mirela Calugareanu a fost votata de Parlament pe functia de consilier de conturi la Curtea de Conturi a Romaniei.

Lucian Heius a fost director general la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporara) (2014-2015), director general (2016) la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara.

In 2016 a fost parlamentar ales pe listele PNL, si a fost membru al Comisiei pentru buget, finante si banci.

Nou sef al ANAF, Lucian Heius, afirma ca isi propune, in mandatul sau, sa accentueze „pozitia ANAF ca partener onest al contribuabililor corecti, dar si sa luptam, in acelasi timp, cu toata determinarea, impotriva evaziunii fiscale”.

Pentru mine incepe astazi o noua etapa, plina de provocari si, sper eu, de reusite, in fruntea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Le multumesc domnului premier Nicolae Ciuca si domnului ministru Adrian Caciu pentru incredere, sunt onorat sa pot contribui la dezvoltarea si modernizarea acestei institutii de care sunt legat profesional si sufleteste de atata timp”, a afirmat Heius, joi seara, intr-o postare pe Facebook.

El a mentionat ca unul dintre obiective este lupta impotriva evaziunii fiscale.

„Imi propun sa accentuez pozitia ANAF ca partener onest al contribuabililor corecti, dar si sa luptam, in acelasi timp, cu toata determinarea, impotriva evaziunii fiscale. Suntem o echipa profesionista si capabila, iar misiunea noastra este sa asiguram resursele necesare pentru ca statul sa ii poata servi cat mai bine pe cetateni”, a explicat el. (Mara Ion)

Leave a Reply