Conferentiar universitar din Timisoara, condamnat la 4 luni de inchisoare si plata a 5.000 de lei daune morale. Judecatorii l-au gasit vinovat de purtare abuziva

Sentinta dura pentru un conferentiar universitar de la Universitatea Politehnica Timisoara, care a fost trimis in judecata de procurori, intr-un dosar in care este acuzat ca a umilit o eleva la examenul de bacalaureat din 2017.


Cornel Velescu, doctor inginer si sef de lucrari la Facultatea de Mecanica in cadrul Politehnicii Timisoara, a fost gasit vinovat de purtare abuziva, iar decizia judecatorilor a fost influentata si de faptul ca, printre probele de la dosar,  s-a aflat si inregistrarea video cu incidentul respectiv.

La termenul de ieri, Judecatoria Radauti a decis condamnarea profesorului timisorean la 4 luni de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de incercare de 2 ani.

“Stabileste fata de inculpat pedeapsa rezultanta de 4 (patru) luni inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei, pe un termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari. Respinge ca inadmisibila actiunea civila a persoanei vatamate/ parti civile, ca urmare a intervenirii autoritatii de lucru judecat”, se mentioneaza in Hotararrea 248/2022 pronuntata in 05.05.2022. Sentinta penala nu este insa definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Suceava.

Fapta pentru care s-a ajuns la acest proces s-a petrecut la centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic din Radauti, unde Cornel Velescu a fost desemnat presedinte la examenul de bacalaureat din 2017. Profesorul a reactionat violent verbal, eleva Petrescu Alexandra Valentina s-a prezentat in fata comisiei si s-a legitimat cu permisul de conducere auto, motivand ca a pierdut buletinul.

Fata a fost insultata de seful comisiei, care a incercat sa o scoata cu forta din sala de examen. Eleva a izbucnit in plans si doar dupa insistentele celorlalti profesori a fost primita in examen, pe care l-a luat cu nota 8,45.

Pentru ca s-a simtit jignita, fata a depus plangere penala, dar l-a actionat pe profesor in judecata si pe caile civile. Trei instante de judecata i-au dat castig de cauza, iar Cornel Velescu a fost obligat la plata a 5.000 de lei cu titlu de daune morale. (V.E.)

Leave a Reply