Judecatoria Radauti, pedeapsa inedita! O tanara in varsta de 18 ani, consemnata la domiciliu in urmatoarele weekenduri, dupa ce a condus o masina fara a avea permis

Trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a detine permis de conducere, o adolescenta din judetul Suceava a primit o pedeapsa aplicata destul de rar de instantele de judecata din Romania.


„Ia fata de inculpata (minora la data savarsirii faptei), masura educativa a consemnarii la sfarsit de saptamana, pe o perioada de 6 saptamani”, se mentioneaza in Hotararea 282/2022 pronuntata in 05.05.2022 de Judecatoria Radauti.

Conform sentintei Judecatoriei Radauti, Roberta Daniela Ursache, in varsta de 18 ani, va trebui practic sa stea acasa in zilele de sambata si duminica (de la ora 0:00 la 24:00), fiindu-i interzis sa se deplaseze in locuri publice. Exceptie fac unele cazuri deosebite, care trebuie incuviintate de instanta.

Pe langa asta, pe parcursul pedepsei, tinerei i se mai pot impune si alte interdictii si obligatii de a participa la diferite cursuri de reintegrare sociala.

Inedita pedeapsa face pare dintr-o masura educativa aparuta acum cativa ani in Codul Penal (art.115), destinata minorilor, si gandita sa aiba un caracter cat de bland posibil, dar care sa aiba totusi si un efect.

Controlul executarii masurii educative si indeplinirii atributiilor de catre persoana care exercita supravegherea se realizeaza de catre consilierul de probatiune sau, dupa caz, de persoana desemnata de acesta din cadrul unei institutii din comunitate. (V.E.)

Leave a Reply