Chiar daca a plans din nou in fata judecatorilor, cel mai puternic dezvoltator imobiliar de langa Timisoara ramane dupa gratii. Curtea de Apel i-a respins contestatia la arestarea preventiva

Iordanianul Mueen Al Shawish ”Mimo”, cel mai important dezvoltator imobiliar din Giroc, comuna aflata la periferia Timisoarei, ramane dupa gratii! Asa au stabilit, azi, judecatorii Curtii de Apel Timisoara care au solutionat contestatia afaceristului la mandatul de arestare preventiva pe 30 de zile emis, in urma cu 3 zile, de Tribunalul Timis.


„Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpatul Mueen Al Shawish, (fost Mueen Ahmad Mustfa Al Shawish) impotriva incheierii penale nr.65/DL din data de 3.05.2022, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis in dosarul nr. 1797/30/2022”, se mentioneaza in Hotarararea camera consiliu 49/2022 din 06.05.2022.

Potrivit procurorilor DNA, inculpatul i-ar fi promis martorului Florin Octavian Roman, arhitectul sef al comunei, sumele de 40.000 euro pentru eliberarea a doua adeverinte din care sa rezulte in mod nereal ca doua parcele de teren (de 7.882 mp si de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localitatii, desi acestea figurau in realitate in extravilan, si alti 50.000 euro pentru intocmirea unui proiect imobiliar si eliberarea autorizatiei de construire pentru ansamblul de locuinte care urma sa se realizeze pe un teren in suprafata de 6.600 mp, situat pe raza aceleiasi comune.

De remarcat ca Mueen Al Shawish este asociat cu nimeni altul decat milionarul Pascu „Puiu” Minda (foto2), cumnatul actualului viceprimar din comuna Giroc, penelistul Dan Vartosu (foto 3), si cunoaste toate dedesubturile afacerilor imobiliare din cea mai infloritoare zona rezidentiala din Timis.

Tocmai de aceea, exista temerea ca iordanianul va ceda psihic si va incepe colaborarea cu procurorii, incheind vreun acord de recunoastere, in conditiile in care acesta a plans si la emiterea mandatului de arestare si, astazi, la judecarea contestatiei la mandatul de arestare preventiva.

Deocamdata, Pascu „Puiu” Minda este suspect in acest dosar de coruptie, insa nu se stie cum va evolua ancheta in dosar, mai cu seama ca procurorii DNA au facut o descindere la Primaria Giroc, de unde au ridicat mai multe documente.

Dupa cum spun finii observatori ai tranzactiilor imobiliare din Giroc, nici arhitectul sef Florin Octavian Roman nu este scutit de emotii penale, intrucat calitatea de martor poate fi inlocuita, oricand cu cea de suspect sau de inculpat, tinand cont de colaborarea veche pe care o are cu dezvoltatorul imobiliar Mueen Al Shawish, dar si de averea imensa dobandita de la ocuparea functiei la Primaria Giroc, doar parcul sau auto, cu Ferrari si alte masini de lux fiind evaluat la peste 1 milion de euro.

De altfel, in comunitatea afaceristilor din zona imobiliara se vorbeste despre faptul ca Florin Octavian Roman a decis sa-l denunte pe Mueen Al Shawish, in urma unor discutii despre arme, gloante, copii si inregistrari compromitatoare. Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply