LOST in Bulgaria! Elena Udrea este vizata de un ordin european de ancheta emis de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce i s-a pierdut urma prin locurile de detentie din tara vecina

Curtea de Apel Bucuresti a emis un ordin european de ancheta, in 9 mai, pentru a afla unde este incarcerata, de fapt, Elena Udrea, in Bulgaria, pentru ca aceasta sa fie audiata in dosarul in care este acuzata de trafic de influenta si spalare a banilor, in legatura cu suma de 5 milioane de dolari primita de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu. Reamintim ca Udrea a fost condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute” si se afla in arest in Bulgaria de mai bine de o luna, dupa ce a fugit din tara.


La termenul, de ieri, de la Curtea de Apel Bucuresti, din dosarul in care fosta blonda de la Cotroceni a fost trimisa in judecata de DNA, in urma cu 5 ani, pentru ca ar fi primit o mita de aproape 5 milioane de dolari de la “baiatul destept” Bogdan Buzaianu, comision pentru a pastra conditiile negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica, magistratul l-a intrebat pe avocatul Elenei Udrea daca stie cu exactitate unde se afla aceasta, pentru a o putea cita in vederea audierii, scrie Agerpres. Avocatul a spus ca nu stie unde se afla Elena Udrea, deoarece el se ocupa doar de dosarele pe care fostul ministru le are in Romania.

Judecatorul a constatat ca nici Tribunalul Bucuresti, instanta care se ocupa de procedurile de extradare, nu a transmis locul unde este detinuta Elena Udrea in Bulgaria, astfel incat a anuntat ca va emite un ordin european de ancheta, pentru a fi localizat locul de detinere.

Elena Udrea a fugit din Romania in 7 aprilie, cu cateva ore inainte ca instanta suprema sa pronunte condamnarea definitiva de 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute. Ea a fost prinsa in Bulgaria, iar procedurile de extradare sunt in derulare.

Elena Udrea – unul dintre cei mai puternici oameni de la varful statului in mandatul de presedinte al lui Traian Basescu – mai are pe rolul instantelor doua dosare. Intr-unul dintre procese – privind finantarea campaniei electorale de la alegerile din 2009 – a fost condamnata in martie 2021, in prima instanta, la 8 ani de inchisoare, alaturi de Ioana Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu.

Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Elena Udrea are si dosarul in care a fost trimisa in judecata de DNA in urma cu 5 ani pentru ca ar fi acceptat o mita de aproape 5 milioane de dolari de la “baiatul destept” Bogdan Buzaianu pentru a interveni in sensul pastrarii conditiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.

In iulie 2020, instanta suprema a decis ca procesul Hidroelectrica, in care Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta si de spalare a banilor, iar Dan Andronic de marturie mincinoasa, poate incepe. Primul termen al acestui proces de la Curtea de Apel Bucuresti a fost in octombrie 2021, cand Udrea a mers la instanta, dar nu a intrat in sala, pe motiv ca nu este vaccinata anti-COVID. (V.E.)

Leave a Reply