DOLIU in folclorul romanesc! Unul dintre cei mai renumiti trompetisti originari din Banat a decedat la doar 57 de ani

Trompetistul banatean Iancu Popovici, unul dintre cei mai renumiti instrumentisti din tara, a murit in urma unui infarct, la doar 57 de ani.


Artistul s-a nascut pe 30 iulie 1964 si a fost fiul celebrului Luta Popovici, un maestru al taragotului. A colaborat cu mai multi cantareti ai Banatului si a cantat si muzica sarbeasca inca din anul 1989.

Apropiatii cantaretului, familia, dar si fanii au postat numeroase mesaje pe retelele de socializare cu privire la moartea marelui artist.

„Trompetistul Iancu Popovici ne-a parasit pentru a canta la ingeri. Dumnezeu sa-l ierte si sa il primeasca in Imparatia Sa. Drum lin la ingeri Maestre!”, este mesajul postat pe grupul de Facebook, Dragu mi-i ca-s banatan mandru si falos, care are aproape 100.000 de membri.

Fiu al Domasnei, nascut la data de 30 iulie 1964, Iancu Popovici a deprins inca de timpuriu dragostea de cantec popular de la parintele sau. Iancu Popovici provine dintr-o familie de artisti banateni de elita, fiind fiul maestrului Luta Popovici.

Iancu Popovici a fost singurul instrumentist care inainte de 1989 a inregistrat un disc vinil de muzica sarbeasca la Electrecord.

Sincere condoleante familiei indoliate! (I.P.)

Leave a Reply