Inspector de la Antifrauda Fiscala, trimis in judecata pentru trafic de influenta! A primit 100.000 de euro, sustinand ca-i va remite unui procuror DNA pentru „rezolvarea” unui dosar

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatei Popa Georgiana, la data faptei inspector in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (martor in cauza) suma de 100.000 euro despre care sustinea ca o va remite unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta.

In schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit sa dispuna o solutie favorabila martorului intr-o eventuala cauza penala in care acesta ar fi fost cercetat. In contextul mentionat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. (Directia Nationala Anticoruptie – Biroul de informare si relatii publice)

 

Leave a Reply