Peste 5000 de studenti si absolventi au venit targul de joburi organizat de Universitatea Politehnica Timisoara, unde 40 de firme si-au prezentat ofertele de angajare sau de practica

Peste 5000 de studenti si absolventi au luat cu asalt Cantina Studenteasca a Universitatii Politehnica Timisoara, dupa 2 ani in care interactiunile cu angajatorii s-au realizat doar online, pentru a participa la cea de-a XX-a editie a Zilelor Carierei, cel mai important targ de cariera din vestul tarii, organizat, in zilele de 11 – 12 mai 2022, de Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.


Peste 40 de companii nationale si internationale au expus la standuri sute de oferte de cariera pentru studenti si absolventi (oferte de practica, oferte de locuri de munca full time sau part time, precum si alte posibilitati de colaborare), au sustinut conferinte si prezentari si, cel mai important, au avut posibilitatea de a interactiona fizic cu tinerii aflati in cautarea unei oportunitati de job sau de practica.

De altfel, ofertele companiilor au putut fi accesate si pe site-ul dedicat (https://zilelecarierei.upt.ro/companii), unde tinerii aflati in cautarea unui job sau unei oferte de practica au avut posibilitatea de a adresa intrebari si chiar de a aplica direct pentru acestea.

In cadrul festivitatii de deschidere, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, a salutat companiile prezente, majoritatea acestora fiind vechi colaboratori ai institutiei si a vorbit despre parteneriatele reciproc avantajoase pe care UPT le intretine cu mediul economic din zona.

Prezent la eveniment, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a vorbit despre necesitatea cresterii calitatii vietii in oras, astfel incat acesta sa devina mai atractiv pentru tineri, un oras „smart” si „verde”, mentionand ca bunele relatii stabilite intre mediul universitar, companii si adminitratie ofera o buna perspectiva pentru realizarea acestui deziderat.

Presedintele Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu, a subliniat demersurile pe care institutia le face pentru alinierea la setul de valori caracteristic unei universitati europene, dar si pentru internationalizarea activitatilor.

Din partea mediului economic, Florin Ciocan, reprezentant al companiei Nokia, absolvent al Universitatii Politehnica Timisoara si membru in Comitetul Director al UPT, a facut o paralela intre modul de recrutare si legatura companiilor cu mediul universitar de acum 20 de ani, cand a terminat facultatea, si prezent, cu accent pe oportunitatile de care beneficiaza studentii de azi, prin practica pe care o pot desfasura in cadrul companiilor si, ulterior, angajare pe un post conform asteptarilor si specializarii dobandite.

Alex Luca, reprezentantul studentilor in Consiliul de Administratie al Universitatii Politehnica Timisoara a mentionat schimbarea paradigmei in ceea ce priveste educatia, dar si piata muncii, punctul de cotitura in care ne aflam astazi, dar si asteptarile studentilor de la mediul universitar, mediul economic si administratia locala.

La Zilele Carierei au participat si grupuri de elevi si cadre didactice din sistemul de invatamant preuniversitar care au avut oportunitatea de a vedea ce perspective au atat in ceea ce priveste viata universitara, cat si ulterior, dupa absolvire, pe piata muncii.

Tot in cadrul targului de cariera au fost programate 12 conferinte organizate de companii, iar tinerii aflati in cautarea unei oferte de cariera au participat la o tombola, 3 dintre ei fiind norocosii castigatori ai premiilor surpriza in valoare de 800 de lei fiecare.

In cadrul festivitatii de inchidere, firmele participante au fost rasplatite, simbolic, cu o diploma din partea Universitatii Politehnica Timisoara, care a fost inmanata de conf.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al institutiei. (I.P.)

Leave a Reply