Universitatea Politehnica din Timisoara i-a premiat pe castigatorii celor 9 concursuri nationale organizate in cadrul manifestarii „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!”

Universitatea Politehnica Timisoara a organizat vineri, 13 mai 2022, festivitatea de premiere a elevilor participanti la cele 9 concursuri nationale organizate in cadrul manifestarii „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!”, aflata la cea de-a IX-a editie. Pe langa testarea conostintelor, evenimentul a vizat informarea si familiarizarea elevilor cu mediul universitar, in scopul asigurarii unei mai bune tranzitii spre invatamantul superior si orientarii lor catre o cariera de succes.


„Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” a aliniat la start peste 1000 de elevi, din 26 de judete ale tarii, peste 200 dintre acestia fiind recompensati cu premii si mentiuni (126 de premii si 96 de mentiuni) la urmatoarele concursuri: IT Engineering Contest (iTEC), organizat de Facultatea de Automatica si Calculatoare; Concursul de arhitectura „Hans Fackelmann” dedicat viitorilor studenti arhitecti, organizat de Facultatea de Arhitectura si Urbanism; Concursul national de idei si proiecte in domeniul protectiei mediului „Educatia Ecologica Salveaza Mediul – EcoSmarTim”, organizat de Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului; Concursul „Constructiile: traditie si viitor”, organizat de Facultatea de Constructii; Concursul „Electronica, intre hardware si software”, organizat de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale; Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation IEG-2022”, organizat de Facultatea de Inginerie Electrica si Energetica; Concursul „Anton Saimac”, organizat de Facultatea de Inginerie din Hunedoara; Concursul „Management Trivia”, organizat de Facultatea de Management in Productie si Transporturi; Olimpiadele Comunicarii, organizat de Facultatea de Stiinte ale Comunicarii.

Castigatorii concursurilor au fost invitati pentru doua zile (12 si 13 mai 2022) la Universitatea Politehnica Timisoara, unde au vizitat campusul studentesc, laboratoarele facultatilor, bazele sportive, Biblioteca UPT, Laboratorul interactiv de fizica Experimentarium, au luat contact cu studentii si si-au facut o idee despre ce inseamna studentia la Poli.

De asemenea, au participat la Zilele Carierei, unde au stat de vorba cu reprezentantii companiilor prezente, facandu-si astfel o idee atat despre ce inseamna viata de student, cat si ce ii asteapta dupa absolvire.

Punctul central al evenimentului, festivitatea de premiere, a avut loc – in prezenta conducerii Universitatii Politehnica Timisoara, a reprezentantilor facultatilor, a inspectoratelor scolare judetene din zona de vest, a unora dintre castigatorii concursurilor precedente, in prezent studenti ai UPT – in Sala Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, din incinta Rectoratului institutiei, un loc incarcat de istorie, in care s-a decis, cu mai bine de un secol in urma, soarta Banatului si alipirea la Patria-mama.

Despre istoria Politehnicii si conditiile care au dus la infiintarea primei institutii de invatamant superior din vestul tarii, Scoala Politehnica din Timisoara, in anul 1920, dar si despre stransele legaturi ale acesteia cu administratia si cu mediul economic, de la infiintare si pana in prezent, a vorbit rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan.

Acesta a prezentat si ce este azi Universitatea Politehnica Timisoara, o institutie cu peste 13.000 de studenti, care pune accentul, pe langa educatie, si pe cercetare, cultura si sport, amintind ca Poli este poate cel mai cunoscut brand al Timisoarei. Nu in ultimul rand, rectorul UPT i-a felicitat pe elevi pentru ambitia, cunostintele si rezultatele acestora, exprimandu-si speranta ca vor alege Politehnica, mai ales ca Romania are un potential urias pe partea de inginerie si de IT, ceea ce le poate asigura o cariera de succes, dupa o studentie frumoasa.

Felicitari pentru rezultatele elevilor, dar si pentru buna colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara au fost adresate si de reprezentantii inspectoratelor scolare judetene prezenti la eveniment, precum si de reprezentantul studentilor in Consiliul de Administratie al UPT, care i-a indemnat pe elevi sa vina la „Poli”, unde vor avea o studentie poate mai grea, dar frumoasa si plina de satisfactii. (I.P.)

Leave a Reply