Un judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara s-a pensionat pentru a doua oara, dupa o revenire in sistemul judiciar care a durat doar 11 luni

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, in sedinta din 12 mai, eliberarea din functie a mai multor magistrati din tara, printre care si un judecator de la o instanta de pe raza Curtii de Apel Timisoara. Este vorba despre Suiu Vivi-Florin, judecator cu grad de curte de apel care activeaza la Judecatoria Resita.


“Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului Suiu Vivi-Florin, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Resita”, se mentioneaza in ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru judecatori a CSM, consfintindu-se, oarecum, faptul ca magistratul banatean se pensioneaza pentru a doua oara.

Fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, Suiu Vivi-Florin si-a pus roba in cui, pentru prima data, in 2019, insa nu s-a obisnuit cu viata de pensionar si a revenit in sistem, in iunie 2021. Initial, a primit repartitie la Judecatoria Resita si spera ca, in cateva luni, va fi mutat la o instanta din Timisoara. Nu a fost sa fie, astfel ca, Suiu Vivi-Florin a decis sa abandoneze, din nou, sistemul judiciar, de aceasta data, probabil, definitiv.

Potrivit jurnalistilor de la Luju, in 2015, Suiu Vivi-Florin, alaturi de judecatoarea Lidia Barac, fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, a respins cererea de daune morale formulata de catre timisoreanul Alexandru Riti, acuzat pe nedrept de omor de catre procurorul Flavius Cristea (care activa atunci la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis), tinut in arest preventiv timp de 283 de zile si achitat definitiv (click aici pentru a citi).

Sa mai spunem ca, tot in sedinta din 12 mai, Sectia pentru judecatori din CSM a decis, eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 20.06.2022, a doamnei Chiriac-Ienus Lavinia-Olivia, judecator cu grad profesional de tribunal, de la Judecatoria Deta. (G.I.)

One thought on “Un judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara s-a pensionat pentru a doua oara, dupa o revenire in sistemul judiciar care a durat doar 11 luni

  1. A revenit ca sa isi introduca pupila in sistem, o agramata la care – i motiveaza sentintele acasa..

Leave a Reply