Angajarea unei membre USR in Primaria Timisoara, anchetata de politistii de la IPJ Timis. Dosar penal in rem pentru abuz in serviciu

Operatiunea USR Timis de a-si numi in functii publice oamenii de nadejde din partid, care n-au mai apucat sa prinda locuri eligibile pe listele de consilieri locali sau de parlamentari, a ajuns in vizorul organelor judiciare.


Dupa perchezitia, de saptamana trecuta, de la sediul SC Piete SA Timisoara, de unde s-au ridicat actele numirii in functia de director adjunct a activistei de partid Catalina Jahn, astazi, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis au descins la Primaria Timisoara, pentru a ridica documentatia care a stat la baza ocuparii functiei de consilier la Serviciul spatii verzi si locuri de joaca.

Concursul organizat in luna mai 2021 a fost castigat, dupa cum probabil v-ati dat seama, de o tanara din USR, respectiv Rebecca Bedelean, care s-a distins, in campania electorala, prin maiestria cu care a lipit afise, alaturi de candidatul Dominic Fritz, devenit, intre timp, primar al Timisoarei si presedinte al USR Timis.

Cazul a fost prezentat pe larg de Renasterea banateana. Cele doua sinecuri oferite de USR tinerelor Catalina Jahn si Rebecca Bedelean sunt reprezentative pentru modul de lucru al USR: in primul caz, cel de la Piete, organizatorii concursului au omis conditia privind experienta relevanta la conducerea unei intreprinderi publice sau private, promovand o secretara in functia de director adjunct, in timp ce Rebeccai Bedelean nu i s-a mai cerut vechime obligatorie de 5 ani in specialitatea studiilor.

Desi, initial, candidatura tinerei USR-iste a fost respinsa, ulterior, contestatia a fost rezolvata din pix, iar sinecura publica a ajuns la destinatar. (G.I.)

Leave a Reply