Medicul Sorin Oprescu a cerut azil politic in Grecia, dupa ce a fost identificat si prins de politistii din reteaua europeana de cautare a urmaritilor

Sorin Oprescu a fost prins, ieri, de catre politistii de la Reteaua Europeana a Echipelor de Cautare Active a Urmaritilor, dupa ce a fost dat in urmarire generala pentru ca nu a fost gasit la domiciliul sau din Romania, pentru punerea in aplicare a acelui mandat de arestare.


La fel ca in cazul Elenei Udrea, urmeaza procesul de extradare. In prima faza va merge in fata unui procuror si i se va aduce la cunostiinta mandatul European dupa care va i intrebat daca accepta sau refuza sa fie extradat.

Daca spune nu, se va intruni un Consiliu de Judecata, in termen de 40 de zile, care va hotari extradarea sau nu. Procurorul va decide daca in toata perioada asta va fi liber sau retinut, pana la hotararea Consiliului de Judecata.

“Poate fi lasat liber cu niste masuri de siguranta, un fel de control judiciar, prezentarea la sectia de politie pentru a semna interdictie de a parasi tara si cautiune. Una dintre aceste interdictii sau toate trei la un loc. Procurorul decide daca in aceasta perioada va fi liber sau retinut, pana cand Consiliul de Judecata va lua decizia finala, in aceste 40 de zile, in baza unor audieri”, a explicat reporterul Antena 3, Cristi Popovici.

Intre timp, Sorin Oprescu a depus documentatia pentru a-i fi acordat azil politic in Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost dat in urmarire generala dupa ce a fost condamnat definitiv la 10 ani si 8 luni de inchisoare in 13 mai. Deocamdata, nu sunt informatii oficiale cu privire la modul in care a fost prins. Surse judiciare spun ca ar fi fost luat de politisti dintr-o zona publica de langa apartamentul lui din capitala elena. (V.E.)

UPDATE: Magistratii eleni au decis astazi ca acesta va fi cercetat in arest. Mai exact, procurorul elen a decis ca Sorin Oprescu sa ramana in arest, pentru 40 de zile, pana cand Consiliul de Judecata va hotara daca va fi extradat sau nu.

Sursa foto: antena3

Leave a Reply