Goran Bregovici, in concert langa Timisoara! Dupa 2 ani de pandemie, Embargo Fest revine la Recas, cu peste 50 de trupe si artisti (P)

Cea de-a treia editie a Embargo Fest va avea loc in perioada 12-14 august 2022, in orasul Recas, locatie Doua Dealuri si va aduce in fata publicului peste 50 de artisti din Romania, Serbia, Bulgaria si Ungaria. Embargo Fest este singurul festival de amploare care promoveaza minoritatile si multiculturalitatea specifica zonei Banat, iar alaturi de concerte, la fata locului, vor exista o sumedenie de activitati: proiectii de film, spectacolele de teatru pentru copii si adulti, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, zona de distractii pentru copii, targ de produse bio si alte activari ale sponsorilor si a partenerilor.


Invitatul special de anul acesta este celebrul artist international Goran Bregovici care va sustine un concert extraordinar alaturi de Wedding and Funeral Band, vineri 12 august.

El a devenit cunoscut alaturi de Bijelo Dugme, trupa in care a activat pana in 1989, iar dupa destramarea acesteia Emir Kusturica l-a convins sa lucreze pentru industria filmului, lucru care s-a dovedit a-i fi benefic deoarece a creat coloane sonore pentru filme precum: Time of the Gypsies, Queen Margot, Underground si Arizona Dream. Compozitor si chitarist de exceptie, Goran Bregovic a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora.

Editia de anul acesta poarta motto-ul Back to the Roots, iar la fata locului vor fi amenajate trei scene: Main Stage, The Fortress si Culto-Cort.

„Am ales sa ne mutam la Recas pentru ca zona reprezinta un loc istoric in care diferitele etnii specifice zonei Banat, au convietuit de-a lungul timpului. Exista si in prezent comunitati de sarbi, unguri, bulgari si nemti in zona.

Anul acesta Embargo Fest ramane singurul festival de amploare care se desfasoara in afara orasului Timisoara si singurul din judetul Timis, asta dupa ce organizatorii Rock la Mures (Periam) si Electroruga (Buzad) au decis sa amane evenimentele”, declara Razvan Munteanu, presedinte Asociatia Culturala Embargo.

Primele 500 de biletele de 1 zi pentru concertul lui Goran Bregovici (vineri 12 august) s-au pus in vanzare la pretul de 99 de lei, early bird. Primele ambonamente valabile pe 3 zile costa acum 169 lei si se pot achizitiona de pe sinte-ul www.embargofest.com. Persoanele cu dizabilitati vor avea acces gratuit, la fel si copiii sub 12 ani si persoanele de peste 65 de ani. Parcarea si camping-ul vor fi de asemenea gratuite. (I.P.)

Leave a Reply