„Produs in Banat” – festival al muzicii, dansului si produselor banatene, in Iulius Town Timisoara (P)

Zeci de artisti timisoreni vor urca pe scena festivalului traditional banatean „Produs in Banat”, o premiera in Timisoara. Iulius Town devine locul de intalnire al iubitorilor de folclor, dar si de produse traditionale, in perioada 20 – 22 mai 2022. Pe langa ansamblurile populare care vor aduce in inima orasului ritmul banatean, timisorenii se vor bucura si de muzica solistilor autohtoni, iar cei mici sunt asteptati la sezatoarea cu povesti, spuse de Teatrul de Papusi.


Iulius Town Timisoara reuneste, in acest weekend, mai multe ansambluri banatene, dar si artisti locali, care vor urca pe scena amplasata in parcarea VIP.

Vineri, 20 mai, de la ora 18, festivalul „Produs in Banat” va fi deschis cu o suită instrumentala – „Din Banatul de campie” – interpretata de taraful traditional, format din taragot, saxofon, contrabas, acordeon, vioara si chitara.

Programul artistic este completat de un tablou muzical coregrafic, cu sase perechi de dansatori, iar solistii Doriana Talpes, Maria Coman, Bogdan Firu, Ciprian Pop si Felicia Stoian vor incanta publicul cu melodiile lor.

Maria Didraga si formatia Ansamblul Junii Timisului, Ansamblul Barzava Resita, Ansamblul Ghiocelul Giroc si altii vor urca pe scena din parcarea VIP din cadrul Iulius Town in a doua zi a festivalului, de la ora 18.

Duminica, 22 mai, Ansamblul Doina Timisului, Ioan Surdu, Scoala de dans Marius Ursu, Zorica Savu si Pera Todorovici si tamburasii vor aduce buna dispoziție prin muzica traditionala, incepand cu ora 16.

Pe langa programul muzical inedit, „Produs in Banat” le propune timisorenilor si un targ traditional inedit, care se desfasoara in doua zone: Iulius Expo si parcarea VIP. Producatorii prezenti in zona Iulius Expo vor aduce cu ei: miere, dulceata, uleiuri, siropuri, mezeluri, branzeturi, prajituri, sucuri naturale, dar si bijuterii si accesorii, piese de mobilier, cosmetice, lavanda si multe altele. In parcarea VIP, din fata cladirii de birouri UBC3, vor fi amplasate food truck-uri, dar si un parc de distractii.

„Produs in Banat” ii asteapta si pe cei mici la o sezatoare cu povesti. Sambata, 21 mai, de la ora 17, in zona Iulius Expo, traditionala poveste „Scufita Rosie” va fi spusa cu ajutorul teatrului de papusi, iar cei mici vor invata cat de important este sa asculti de parinti si sa nu ai incredere in necunoscuti.

Vino si tu la weekend-ul traditional „Produs in Banat” de la Iulius Town Timisoara! (I.P.)

 

Leave a Reply