Agresorul fostului sef al BCCO Timisoara, trimis in judecata de procurori! Vasile Sas l-a atacat pe politist cu un ciob de sticla si i-a provocat rani la nivelul fetei

Au trecut cinci ani de la scandalul in urma caruia fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timisoara, comisarul sef Mugurel Laviniu Poinar (foto 2), a fost la un pas sa fie ucis, si abia acum a inceput judecarea agresorului. Justitia macina incet, vorba unui celebru avocat, ceea ce s-a intamplat si in acest dosar…


A fost nevoie ca politistul sa ceara Judecatoriei Timisoara, in cadrul unei contestatii privind durata procesului penal, obligarea procurorilor la urgentarea solutionarii dosarului, altfel, cine stie, s-ar fi ajuns la prescrierea raspunderii penale a inculpatului Sas I. Vasile (foto 1), cel care l-a atacat pe seful BCCO cu un ciob de sticla si i-a provocat o rana profunda la nivelul fetei.

„Respinge exceptiile invocate de catre inculpatul Sas I. Vasile. Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 10003/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, privind pe inculpatul Sas Vasile, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatul Sas Vasile”, se mentioneaza in Incheierea finala camera preliminara (dosar nr. 5989/325/2022) pronuntata de Judecatoria Timisoara, in urma cu cateva zile, mai exact la termenul din 11.05.2022.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii mai 2022, pe o terasa din zona Stadionului “Dan Paltinisanu” din Timisoara, s-a produs un incident violent, in urma caruia seful BCCO Timisoara, care iesise la o cina cu prietenii, a suferit taieturi profunde la nivelul fetei si a gatului, care i-au pus viata in primejdie. Agresorul Sas Vasile, care a folosit un pahar, pe care l-a ciobit intentionat, a fost oprit la timp de unul dintre comeseni, pentru a nu provoca o tragedie.

Paradoxal, campania de presa care a urmat acestui eveniment l-a prezentat pe politist in postura de agresor, nedemn de functia pe care o ocupa, pe fondul unor imagini de arhiva din cluburi de noapte, fara nicio legatura cu incidentul.

La vremea respectiva, nu putini au fost cei care au suspectat ca tentativa de denigrare a comisarului sef Mugur Poinar a fost comandata din umbra de politisti conectati la interesele lumii interlope care-si doreau functia din varful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Timisoara.

Intre timp, comisarul sef Mugurel Poinar a plecat, inapoi, la BCCO Oradea, de unde fusese detasat in orasul de pe Bega, iar la carma BCCO Timisoara a revenit comisarul sef Stefan Negrila, care a efectuat un stagiu de cativa ani la BCCO Cluj-Napoca. (G.I.)

Leave a Reply