Ofiter de politie de la Brigada de Operatiuni Speciale, retinut de procurorii DNA! A divulgat unui om de afaceri informatii privind filajul la care este supus si iminenta unei perchezitii domiciliare

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 mai 2022, a inculpatului Rotaru Dorin, ofiter de politie si sef al unui birou din cadrul Brigazii de Operatiuni Speciale Brasov, care este vizat de un dosar de coruptie.


In sarcina politistului s-a retinut comiterea infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (doua fapte), compromiterea intereselor justitiei, instigare la fals intelectual si favorizarea faptuitorului.

In aceeasi cauza a mai fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata Dimbu Bianca Elena, ofiter de politie in cadrul biroului mentionat mai sus, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de fals intelectual.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

  1. In perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi divulgat unei persoane informatii nedestinate publicitatii, din doua dosare penale (din care unul era al DNA) in care era delegat sa desfasoare diverse activitati. Concret, acesta i-ar fi transmis in doua randuri persoanei respective ca este vizata de masuri de supraveghere tehnica si ca va face obiectul unor mandate de perchezitie domiciliara.

  2. In perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, in aceeasi calitate, l-ar fi anuntat pe un om de afaceri despre faptul ca procurorii continua cercetarile intr-o cauza penala care ar avea ca obiect infractiuni de coruptie savarsite de un agent din cadrul Politiei Rutiere Brasov si ca, in viitor, este posibil ca cercetarile sa fie extinse si asupra omului de afaceri.

In acelasi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dimbu Bianca Elena sa nu precizeze intr-un document care urma sa fie atasat la dosarul de urmarire penala aspecte relevante in administrarea probatoriului.

Inculpatilor Rotaru Dorin si Dimbu Bianca Elena li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cursul zilei de azi, 19 mai 2022, inculpatul Rotaru Dorin va fi prezentat Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply