USR Timis, replica la atacul devastator lansat, azi, de inamicul politic nr. 1 al primarului Timisoarei. „Etern consilier local al PSD si intermediarul feluritelor afaceri imobiliare din zona”

Tendinta consilierului local Radu Toanca de a monitoriza, zi de zi, activitatea primarului Timisoarei si de a emite comunicate vituperante a starnit mania membrilor filialei USR Timis, care, in aceasta dupa-amiaza, au decis sa raspunda cu aceeasi moneda acuzatiilor dure venite dinspre PSD si PNL.


Reprezentantii partidului aflat la conducerea Timisoarei lovesc, tangential, si in fostul primar, Nicolae Robu, dezvaluind ca acesta, in cele doua mandate de edil-sef, ar fi modificat organigrama primariei de 18 ori.

Domnii Dan Diaconu, viceprimar in era Robu si Radu Toanca, etern consilier local al PSD si intermediarul feluritelor afaceri imobiliare din zona, dau constant lectii de administratie. Indubitabil, dumnealor se pricep la modificarea organigramei: in cei 8 ani de domnie a dlui. Robu + USL/PNL, au schimbat-o de 18 ori.

Rezultatul? Numarul de posturi a crescut de la 523 la 640 si, in urma celor 106 concursuri de angajare prilejuite de fiecare schimbare, au angajat 396 de persoane in primarie. Spre satisfacerea feluritelor grupuri de interese ce azi blocheaza orice reforma. Spre a aduce caratori de trepied si a infiinta o televiziune a primariei. Spre a hrani toate gurile. Sa fie toata lumea multumita si nimeni sa nu conteste nimic.

Nu degeaba fosta sefa de la resurse umane are un apartament in Tenerife. Nu intamplator asa-zisul sindicat al catorva angajati din Primarie contesta orice incercare de a desteleni terenul in timp ce prospera din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral (in 2012, acelasi sindicat semna un protocol politic de sustinere a USL, in Timisoara).

Nu putine dintre concursuri erau de felul celui transparent si deschis organizat pentru ca un consilier personal al primarului sa devina director peste jumatate din patrimoniul orasului, directie special infiintata pentru domnia sa in urma modificarii organigramei (pentru unele din aceste concursuri actuala administratie a facut demult plangere la DNA si inca asteapta rezultatele anchetei).

A doua organigrama votata de noua administratie a fost ieri suspendata in prima instanta. Administratia va face recurs la aceasta decizie. Cu toate piedicile si interferentele, lupta ce ne-am asumat-o si pe care o purtam zi de zi, continua. Pentru ca, la trecutele alegeri, au fost votate ideile de reforma, reguli, competenta si respect fata de cetateni”, transmite Biroul de presa al USR Timis.

Reamintim ca, inca de la primele ore ale diminetii, consilierul Radu Toanca a emis un comunicat in care critica faptul ca imaginea Primariei Timisoara este facuta praf, zilnic, de ilegalitatile progresistilor pe care timisorenii i-au votat masiv la alegerile din 2020.  

„Ziua de ieri a fost un record absolut de dezastre pentru administratia timisoreana: oficializarea amenzii de 72 de milioane de lei pentru Colterm, suspendarea in instanta a celei de-a doua organigrame useriste si noi perchezitii pe tema concursurilor pentru anumite posturi administrative. Sa bifezi in doar 24 de ore astfel de evenimente este cu adevarat un record greu de egalat de vreun edil de pe aceasta planeta!

Perchezitiile precum cea de ieri se pare ca au devenit o rutina pentru institutia de pe C.D. Loga nr. 1, pe care useristii au transformat-o intr-un butic nefiscalizat unde se vand tigari netimbrate si care este vizitat periodic de mascati! Cred ca nici in cele mai negre vise nu au crezut votantii USR ca favoritii lor vor deveni campionii ilegalitatilor si coruptiei generalizate, atat de combatute in campaniile electorale!

Cat despre suspendarea organigramei ce-ar mai fi de spus? Sa ajungi ca primar la jumatatea mandatului si sa nu fii in stare sa promovezi o organigrama legala – asta cred ca reliefeaza cu adevarat dimensiunea incompetentei si infantilismului unei echipe care s-a trezit la conducerea orasului, total nepregatita si depasita pentru o palarie atat de mare.

Se va functiona inca 6 luni (cel putin) cu … 3 organigrame suspendate, cu birouri, servicii si directii sub-dimensionate, cu concursuri ramase in aer, cu oameni pusi pe drumuri degeaba etc.

Initial, toata lumea a subestimat incompetenta acestei administratii, care creste constant si provoaca prejudicii pe termen lung intregii comunitati timisorene!”. (Mara Ion)

Sursa foto: info Timisoara

Leave a Reply