VIDEO Perchezitii la gruparea interlopa care controla cersetoria cu minori de pe strazile Bucurestiului. Copiii, obligati sa ceara bani avand in brate papusi care imitau un nou-nascut

Procurorii DIICOT anunta ca au efectuat, azi dimineata, 5 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori, exploatarea cersetoriei si viol. Potrivit procurorilor, gruparea obliga minori sa cerseasca in Bucuresti cu papusi care imitau prezenta unui nou-nascut si fortau minore cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani sa intretina relatii sexuale pe bani.


”In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2021, pe raza municipiului Bucuresti a fost constituit un grup infractional organizat, care a actionat pana in luna mai a anului 2022, in scopul comiterii infractiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci in mod fortat si obligarea la practicarea cersetoriei.

Astfel, in perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infractional organizat, profitand de imposibilitatea de a-si exprima vointa si de starea de vadita vulnerabilitate in care se aflau persoanele vatamate minore, le-au transportat zilnic cu autoturismele pe care le detineau din comuna Jilava, judetul Ilfov in diferite zone din municipiul Bucuresti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor si Eroilor), unde le-au supus la executarea unei munci in mod fortat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de conditiile meteorologice), obligandu-i sa vanda buchete de flori soferilor stationati la semafoare sau sa ofere contra unei sume modice de bani servicii de curatare a parbrizului.

De asemenea, persoanele vatamate minore au fost obligate sa apeleze la mila soferilor aflati in trafic, carora le solicitau sume de bani, folosind in acest scop cartoane cu mesaje menite sa emotioneze si papusi care imitau prezenta unui nou-nascut. Persoanele vatamate minore au fost determinate sa practice cersetoria prin amenintari si agresiuni fizice, fiind supravegheate indeaproape de membrii grupului infractional organizat.

In aceasta modalitate, membrii grupului infractional organizat au obtinut in mod constant diverse sume de bani.

Totodata, profitand de starea vadita de vulnerabilitate a acestora, patru dintre persoanele vatamate minore, cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, au fost obligate sa intretina acte sexuale in perioada decembrie 2021 – mai 2022, membrii grupului obtinand in acest mod diferite sume de bani.

In urma perchezitiilor domiciliare a fost descoperita si ridicat in vederea indisponibilizarii suma de aproximativ 63.000 de lei.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul D.G.P.M.B. – S.I.C. Sector 2, Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane si al luptatorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Tepes”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. si Directia Operatiuni Speciale.

Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de DIICOT in urma acestei operatiuni. (V.E.)

Leave a Reply