Fostul deputat Cornel Samartinean, extrem de nervos dupa ce primarul Timisoarei a anuntat ca instanta a decis evacuarea sa din spatiul inchiriat de la primarie. “O mizerie marca USR!”

Fostul deputat Cornel Samartinean (Acum Cornel!) a emis un punct de vedere extrem de critic la adresa primarului Timisoarei, Dominic Fritz, dupa ce edilul a anuntat ca tocmai a castigat procesul civil de evacuare a fostului politician dintr-un spatiu comercial aflat pe o straduta ultracentrala.


“Totul este o cacealma a primarului USR, o mizerie marca USR si a grupurilor de interese ale “Clanului USR” din Primaria Timisoara”, acuza Cornel Samartinean, care spune ca sentinta in acest proces nu este definitiva si ca, de fapt, s-ar dori evacuarea sa pentru ca spatiul comercial sa fie inchiriat, aproape la acelasi pret, unei firme care graviteaza in jurul intereselor conslierei locale care a starnit acest scandal, Paula Romocean.

Iata mesajul prin care Dominic Fritz spune ca a castigat procesul impotriva lui Cornel Samartinean:

“Azi am castigat in instanta impotriva unui politician local care, cu maxim tupeu, a vrut sa ne oblige sa-i inchiriem in continuare un spatiu ultracentral in niste conditii ridicole.

Scriam acum cateva saptamani despre un spatiu comercial al primariei pe Alba Iulia care a fost inchiriat la un pret de nimic firmei unui politician local, care l-a subinchiriat unui mic antreprenor. La un pret de patru ori mai mare decat chiria pe care o platea la primarie. Cu acordul explicit al conducerii primariei de atunci.

Din aceasta tranzactie, de pe proprietatea primariei, a facut un profit aproape 1.500 de euro lunar, din 2016 incoace, doar din semnarea unor hartii.

Intreaga poveste pe https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=509602777201877&id=100044564763784 .

Cand am decis sa scoatem la licitatie inchirierea acestui spatiu a urmat un scandal in Consiliul Local, cu politicienii locali pe care ii cunoasteti, care aparau din rasputeri aceste practici si cu multe argumente asa-zis juridice ne explicau de ce nu putem face licitatie. Si, bineinteles nu putea sa lipseasca procesul: firma politicianului local ne-a dat in judecata ca sa prelungim contractul cu inca 5 ani.

Victoria de astazi in instanta ma incurajeaza sa continui lupta pentru patrimoniul orasului si pentru banii care trebuie sa intre in bugetul local. Ideea ca proprietatea statului e a nimanui si poate fi praduita dupa bunul plac nu mai e de actualitate la Timisoara”, este declaratia mobilizatoare a primarului Timisoarei.

La nici 24 de ore de la acest anunt, a venit replica fostului deputat PDL si PMP, care si-a organizat campaniile electorale sub sloganul “Acum Cornel”!

Punct de vedere. Cacealma marca “Primarul nostru” (USR). Acum Cornel!

“In urma aparitiei  in spatiu public a unor informatii neadevarate sau trunchiate, m-a  vad obligat sa aduc cateva clarificari astfel incat opinia publica sa fie corect informata.

Observ cu surprindere ca de-si nu mai detin nici o functie publica, “primarul nostru”USR, care nu stie  altceva decat sa faca pe “reporterul” pe facebook, isi acopera incompetenta si coruptia din primarie cu informatii trunchiate la adresa mea. (Acum Cornel!). Nu as fi intervenit daca adevarul nu ar fi fost trunchiat, deformat astfel incat sa convina celor care il deformeaza.

Cum stau lucrurile in realitate:

Ieri s-a judecat in prima faza procesul cu primaria Timisoara, iar hotararea la care “primarul nostru” USR  a facut referire NU este definitiva. Acest aspect a fost “omis” si Nu a fost comunicat opiniei publice. O fi intamplator? Sau este vorba de manipulare cu buna stiinta? Va las pe voi sa hotarati.

Societatea la care sunt actionar si care are contractul de inchiriere  cu Primaria Timisoara, detine legal dreptul de a subinchiria, de altfel subinchirierea fiind o activitate legala conform codului CAEN de la Registrul Comertului Roman. Asa este in orice tara unde este economie de piata (capitalism).

Pretul/tariful pe care societatea il plateste conform contractului, adica 15 eur/mp x 38,74 mp = 581,1 eur/luna+tva, este in urma unei Hotarari de Consiliul Local, HCL 71, si care este general valabila pentru TOATE spatiile inchiriate de catre Primarie.

Modul cum acest tarif este prezentat ca fiind unul dedicat, este din nou o manipulare grosolana si penibila de “primarul nostru” USR. Daca se doreste ca primaria sa inchirieze cu alte tarife este nevoie de o alta hotarare HCL. Cine ii opreste sa ia o astfel de hotarare?

Sau NU se doreste schimbarea HCL 71 care stabileste tarifele general valabile si de fapt se doreste inlocuirea societatii unde sunt actionar cu o alta societate (USR) dar care sa plateasca acelasi tarif.

Primaria prin HCL 75/15.03.2022 decide sa scoata la inchiriere spatiu in cauza. Cu cat credeti: 18 Euro/mp/luna. Este incredibil cum “primarul nostru” USR doreste sa inlocuiasca o societate cu alta societate la acelasi pret de inchiriere.

De ce nu il inchiriaza la pretul pietei?

Era nevoie de un raport de evaluare (vezi anexa la HCL 75/15.02.2022) sa le spuna pretul pietei cand “stimata” colega consilier USR detine si functia de director la o companie, care culmea se ocupa exact de inchirieri de spatii comerciale pe str. Alba Iulia din Timisoara si unde detine si o cladire de cateva mii de metri patrati.

NU asta spune ca isi doreste “primarul nostru” USR? Sa inchirieze la pretul pietei? Sau numai incearca sa sperie pe unii sa vina altii?

Nu ma speriati, domnule “primar” USR! La ce se intampla prin primarie, dumneavoastra ar trebui sa fiti cel speriat.

In final va solicit sa faceti publica Lista cu toate spatiile inchiriate de primarie si cu preturile aferente. Aici regasiti HCL 75/15.03.2022 , iar la anexe raportul de evaluare cu pretul de inchiriere :

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/hotarari-ale-consiliului-local/?uid=13AE1857348B8040C22587F8004C4DAB

In concluzie:

Totul este o cacealma a “primarului nostru” USR, o mizerie marca USR si a grupurilor de interese ale “Clanului USR” din Primaria Timisoara.” (Mara Ion)

Leave a Reply