Lucian Heius, noul sef al ANAF, atentionare pentru contribuabilii persoane fizice: “25 mai este ultima zi de depunere a declaratiei unice 212”

Depunerea declaratiei unice 212 se poate face pana pe data de 25 mai, a anuntat astazi presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Lucian Ovidiu Heius.


“Cu permisiunea dumneavoastra as vrea doar sa mai reamintesc contribuabililor persoane fizice ca 25 mai este ultima zi de depunere a declaratiei unice 212. Avem depuse pana acum este 530.000 de declaratii. Noi ne asteptam sa fie undeva in jur de 800.000. Este o declaratie pe care persoanele fizice trebuie sa o depuna anual”, a amintit Lucian Ovidiu Heius.

“Sper ca gradul de depunere sa fie foarte mare si imi doresc bineinteles si ca gradul de conformare voluntara la plata in cazul peroanelor fizice sa depaseasca asteptarile noastre. Daca anul trecut am incasat undeva la 1,5 miliarde ca urmare a acestei declaratii 212, speram ca anul acesta sa depasim 2 miliarde de lei”, a declarat acesta.

Potrivit unui comunicat al ANAF, declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Totodata, ANAF recomanda ca Declaratia unica sa fie depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv prin intermediul serviciului “Spatiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

De asemenea, formularul poate fi depus si in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire, in conditiile in care se va considera ca data depunerii declaratiei in format hartie este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. (R.G.)

Leave a Reply