Open REVISAL! Legea prin care angajatii din Romania isi pot verifica singuri vechimea in munca, promulgata de presedintele Klaus Iohannis

Angajatii din Romania si fostii salariati vor avea acces la datele proprii din Registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL), dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, proiectul de lege al USR.


Astfel, salariatii isi pot verifica singuri acum, online, vechimea in munca, potrivit agerpres.ro.

“Registrul general de evidenta a salariatilor este accesibil online pentru salariati/fosti salariati, in privinta datelor care ii privesc. Dreptul de acces se limiteaza la vizualizarea, descarcarea si tiparirea acestor date, precum si la generarea online si descarcarea unui extras din registru”, prevede legea.

De asemenea, actul normativ stabileste ca “vechimea in munca si/sau in specialitate poate fi dovedita si cu extrasul, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului”.

“Metodologia de intocmire a Registrului general de evidenta a salariatilor, inregistrarile care se efectueaza, conditiile privind accesul online al salariatilor sau al fostilor salariati la datele din registru, inclusiv conditiile privind dovada vechimii in munca si/sau in specialitate, precum si orice alte elemente in legatura cu intocmirea acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului”, mai stipuleaza actul normativ.

In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, se stabilesc procedura de acces online a salariatilor sau fostilor salariati la datele din Registrul general de evidenta a salariatilor, modalitatea de generare si descarcare a extrasului, precum si conditiile in care prin extras se poate dovedi vechimea in munca si/sau in specialitate, potrivit dispozitiilor art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, mai stabileste legea. (I.P.)

Leave a Reply