Teatrul National din Timisoara participa la campania umanitara “Artisti romani pentru artisti ucraineni” si a pus in scena un spectacol-lectura apartinand unui autor ucrainean

Teatrul National din Timisoara prezinta miercuri, 1 iunie 2022, de la ora 19, in Sala 2, spectacolul-lectura Sindromul supravietuitorului, de Andrii Bodnarenko, in traducerea Ralucai Radulescu, eveniment realizat in cadrul Campaniei umanitare Artisti romani pentru artisti ucraineni, proiect de strangere de fonduri derulat de UNITER, Worldwide Reading Project si CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore.


Campania reuneste 46 de institutii culturale de stat si independente din Romania si Republica Moldova care s-au alaturat acestui proiect de strangere de fonduri, care se desfasoara in perioada 16 mai – 15 iunie 2022. Astfel, toate teatrele si companiile de teatru implicate organizeaza spectacole-lectura, optand pentru unul din cele zece texte scrise de autori ucraineni in perioada scursa de la inceperea razboiului.

Distributia spectacolului ii reuneste pe actorii Alina Ilea, Roberta Popa si Cristian Szekeres. Regia artistica apartine Mihaelei  Lichiardopol, careia i se alatura Gabriela Strugaru-Popa (scenografie) si Sebastian Hamburger (video design), proiectul fiind coordonat de Stefan Iordanescu.

Accesul in Sala 2 se face pe baza achizitionarii biletelor puse in vanzare pe platforma on-line www.my stage.ro, urmand ca UNITER sa redirectioneze incasarile pentru ajutorarea artistilor din Ucraina, aflati in aceste zile in cel mai greu rol al vietii lor, in contul  special deschis de Asociatia UNITER: Fondul de Solidaritate Teatrala RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1. (I.P.)

Leave a Reply