Accident rutier provocat de un politist aflat intr-o avansata stare de ebrietate! Etilotestul a indicat 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat, ceea ce inseamna peste 2 mg/l in sange

Un agent de politie de la Politia Dorohoi este cercetat penal, dupa ce ar fi produs un accident rutier pe fondul unei alcoolemii de 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat, relateaza Agerpres.


Evenimentul s-a produs, sambata dimineata, cand agentul de politie L.M., din cadrul Politiei Dorohoi, se afla la volanul masinii personale, pe strada 1 Decembrie, din Dorohoi. La un moment dat, din cauza starii bahice in care era, soferul a pierdut controlul asupra volanului. Autoturismul a iesit in afara carosabilului, dupa care s-a rasturnat.

Desi soferul a iesit singur din masina, scapand fara nicio rana, martorii au sunat la 112. Echipajul de politie dirijat la fata locului a identificat autoturismul rasturnat, precum si soferul in varsta de 27 de ani, din Dorohoi. Oamenii legii au avut surpriza sa constate ca cel aflat la volan era chiar un coleg de-al lor, intr-o avansata stare de ebrietate.

„Echipajul de politie dirijat la fata locului a identificat pe strada indicata de apelant un autoturism rasturnat in afara partii carosabile, precum si conducatorul auto, un tanar de 27 de ani, din municipiul Dorohoi. In urma incidentului a fost avariat doar autoturismul, conducatorul auto neavand nevoie de ingrijiri medicale. Tanarul de 27 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultata fiind de 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat. Avand in vedere calitatea conducatorului auto, conducerea inspectoratului a dispus declansarea cercetarii prealabile fata de acesta”, a afirmat Delia Neniscu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani.

In acest caz, cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului, urmand ca, in functie de rezultatele acestora, sa fie dispuse masuri. (V.E.)

Sursa foto: monitorul de botosani

Leave a Reply