Inca un incident la Aeroportul International Timisoara! Un fost agent de paza care a „defilat” cu o arma la brau, ostentativ, incatusat de politisti

Un fost agent de securitate care, pana in urma cu patru ani, si-a desfasurat activitatea la Aeroportul International Timisoara, a fost amendat cu 5.000 de lei de politistii de frontiera, conform Legii speciale 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, dar si pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Acesta a “defilat”, ostentativ, in fata aerogarii din Aeroportul Timisoara, in timp ce purta, la brau, intr-un toc, o arma de tip airsoft.


Incidentul a avut loc, luni seara, in jurul orelor 22, la intrarea in zona publica a terminalului plecari interne al Aeroportului International ”Traian Vuia” din Timisoara.

Barbatul purta o uniforma de paza si protectie si consumase alcool. Acesta se plimba prin parcare, in fata cladirii aeroportului, cu un pistol pe care il tinea la vedere, intr-un toc, la brau.

Un politist de la Transporturi s-a apropiat de el si a incercat sa-l legitimeze, moment in care barbatul a dus mana la arma. Politistul a reactionat rapid, l-a imobilizat si, cu ajutorul unui coleg de la Politia de Frontiera, l-a incatusat.

In urma verificarilor s-a constatat ca era vorba de o arma de airsoft de tip RUGER, neletala. Barbatul mai avea asupra lui 33 de bile de plastic si 3 tuburi CO2.

Barbatul, in varsta de 57 de ani, fusese in urma cu 4 ani angajat la o firma de securitate care a prestat servicii de paza chiar la aeroport.  

A fost preluat de ofiterii de la Politia Transporturi care l-au audiat, apoi a fost amendat cu 5.000 de lei conform Legii speciale 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, dar si pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Arma, pentru care nu e nevoie de autorizatie de detinere, si bilele au fost confiscate. (V.E.)

Leave a Reply