Procurorul Bogdan Licu, mason in adormire, se pensioneaza la doar 52 de ani! Isi va prelua postul de judecator la CCR si va cumula pensia cu salariul

Numit recent judecator la Curtea Constitutionala, la propunerea PSD, procurorul Bogdan Licu, fost membru al masoneriei, se pensioneaza la 52 de ani, urmand sa-si preia mandatul de judecator la Curtea Constitutionala. Asta inseamna ca va cumula pensia cu salariul.


Conform unor surse judiciare, Bogdan Licu ar putea avea o pensie de aproape 28.000 de lei pe luna.

Potrivit declaratiilor de avere ale membrilor CCR, acestia castiga, din drepturi salariale, aproximativ 290.000 de lei pe an, ceea ce inseamna 24.000 de lei lunar, adica aproape 5.000 de euro.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a suplimentat ordinea de zi, a sedintei de marti, 31 mai, si a hotarat inaintarea catre presedintele Klaus Iohannis a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei.

Licu se va pensiona incepand cu 10 iunie, atunci cand ar urma sa isi inceapa mandatul de 9 ani la Curtea Constitutionala.

La inceputul acestei luni, Bogdan Licu a fost numit judecator la Curtea Constitutionala dupa ce a fost propus de PSD si a primit 208 voturi in plenul Camerei Deputatilor. Cristi Danilet, propunerea USR, a primit 59 de voturi.

„Cred ca voi reusi sa contribui la coeziunea din cadrul CCR, cred ca voi reusi sa stimulez un dialog mai mare intre CCR si, de exemplu, Curtea de Justitie a UE si sa ne armonizam pozitiile intre noi, astfel incat sa primeze interesul cetateanului si CCR sa aiba o imagine buna”, a precizat Licu la audierile din Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

La dosarul depus la Camera Deputatilor, care l-a numit in functia de judecator la CCR, Bogdan Licu a depus si un acord, obtinut de HotNews.ro, in care mentioneaza: “In temeiul dispozitiilor art.62 teza a II-a din Legea 47/1992 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ma angajez ca la data numirii in functia de judecator al Curtii Constitutionalee sa demisionez din functia de procuror”.

In ultima sa declaratie de avere, publicata in luna aprilie, Bogdan Licu a trecut la capitolul venituri drepturi salariale de 253.437 de lei anual, ceea ce inseamna peste 21.000 de lei pe luna (aproximativ 4.200 de euro). Acestei sume i se adauga diferente salariale de 20.714 lei. (V.E.)

Leave a Reply