Lucrare speciala in pat! Un profesor din Craiova a fost retinut de politisti si risca pana la 3 ani de inchisoare, dupa ce i-a cerut unei eleve favoruri sexuale

Un profesor de istorie de la Colegiului National “Stefan Velovan” din Craiova a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, fiind acuzat de folosirea abuziva a functiei in scop sexual. Barbatul in varsta de 66 de ani a fost inregistrat de o eleva in timp ce-i cerea favoruri de natura sexuala, in schimbul imbunatatirii situatiei scolare la materia pe care o preda, in sensul ca ar putea sa ii ofere note mai mari.


Iata o parte din stenogramele aflate in posesia organelor judiciare:

Prof: Dimineata la ora 8, in Cararita Noua te astept.

Eleva: Pentru ce?

Prof: Sa dai lucrare speciala in pat. Ce poate sa faca o femeie cu un barbat gol in pat?

Eleva: Domnule, dar dvs nu intelegeti ca este hartuire sexuala?”

Eleva a sunat la 112 si a povestit oamenilor legii toata intamplarea.

“La data de 23 mai a.c., politistii au fost sesizati, prin apel 112, de o tanara de 19 ani, eleva, din Craiova cu privire la faptul ca un barbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic si i-ar fi pretins favoruri de natura sexuala in schimbul imbunatatirii situatiei scolare la materia pe care o preda.

La data de 26 mai a.c., politistii au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta barbatului in cauza, din Craiova, in urma careia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infractiunii”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

In cursul zilei de luni, 29 mai, barbatul a fost condus la sediul politiei pentru continuarea cercetarilor, iar in urma probatorului administrat a fost retinut pentru 24 de ore, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Dolj.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au decis luarea unei masuri preventive, respectiv plasarea profesorului sub control judiciar. In cazul in care va fi trimis in judecata si gasit vinovat, risca pana la 3 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply