Un fost judecator de la Tribunalul Timis, vorbe pline de talc. „In unele dosare de pe rolul justitiei banatene, dreptatea s-a pensionat odata cu mine!”

Unul dintre cei mai atipici judecatori care si-au desfasurat activitatea la Tribunalul Timis, Romulus Proks, eliberat din functie, prin pensionare, inca din august 2009, nici nu vrea sa auda de o eventuala revenire in sistemul judiciar.


Mai cu seama ca unul dintre fostii sai colegi, magistrat care s-a pensionat de la Curtea de Apel Timisoara, a revenit in sala de judecata, insa n-a mai rezistat in roba decat 11 luni. Asa ca, s-a pensionat pentru a doua oara.

“In niciun caz nu as reveni in magistratura, desi am mai fost rechemat de fostii colegi! Pensia mea este cu aproape 1.000 de lei mai mare decat salariul de judecator. Poate as fi tentat, daca s-ar cumula pensia cu salariul”, spunea Romulus Proks, in urma cu cativa ani, atitudine pe care si-a pastrat-o si in prezent.

Fostul magistrat si-a gasit linistea la o catedrala catolica din Timisoara, unde este vazut aproape in fiecare zi, desfasurand diferite activitati voluntare, insa nu a renuntat la placerea de a se intalni cu fostii colegi, indiferent daca este vorba despre judecatori, avocati, executori sau alti slujitori ai dreptatii.

Fin cunoscator al culiselor din justitia banateana, Romulus Proks spune, mai in gluma, mai in serios, ca in unele dosare aflate pe rolul instantelor de judecata „dreptatea s-a pensionat odata cu mine”.

Un semnal de alarma care trebuie inteles in nota „valului” de procurori care migreaza catre instantele de judecata, insa care se adapteaza greu cu rigorile impartirii dreptatii, cata vreme ani si ani s-au aflat intr-o singura tabara. Ce a acuzatorilor.

Imposibil de atins echilibrul unui judecator de talia lui Romulus Proks, care a ramas celebru in istoria Palatului Dicasterial, dupa ce, in timpul unei prelungite sedinte de judecata, a suspendat dezbaterile timp de 15 minute, pentru ca partile, publicul, avocatii sa admire „cat de frumos ninge afara”… (G.I.)

One thought on “Un fost judecator de la Tribunalul Timis, vorbe pline de talc. „In unele dosare de pe rolul justitiei banatene, dreptatea s-a pensionat odata cu mine!”

  1. Pe bune, Gigi? Procurorii sunt prea obișnuiți să acuze? Mai bine verifică procentul de soluții negative raportat la totalul dosarelor înregistrate, s-ar putea sa ai parte de surprize.
    Procurorii s-au prins demult încotro se îndreaptă politica penala a statului și au plecat pe fentă. Sunt cei mai buni apărători ai hoților, pe banii grași ai contribuabililor. Din păcate.

Leave a Reply