Festivalul Etniilor! Obiceiurile si traditiile celor zece minoritati nationale care traiesc in armonie in Banat, pe scena Muzeului Satului din Timisoara

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza, duminica, 5 iunie 2022, de la ora 17, una dintre cele mai captivante, colorate si pitoresti sarbatori a Banatului: Festivalul Etniilor, editia  a XXI-a, eveniment gazduit de Muzeul Satului Banatean din Timisoara.


“Celebram multiculturalitatea ce defineste Banatul prin intermediul obiceiurilor si traditiilor etniilor: sarba, germana, maghiara, bulgara, slovaca, rroma, evreiasca, ucraineana, ceha si aromana, care vor etala frumusetea costumelor populare si vor aduce pe scena Muzeului Satului Banatean cantece si dansuri ce reconstituie, intr-un fascinant puzzle cultural, spiritul bunei trairi impreuna”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de organizatori.

Invitati in recital sunt Vasile Conea, Otilia Duma si Formatia Doru Taranu.

Originar din Ciacova, judetul Timis, Vasile Conea reprezinta cantecul banatean in tot ceea ce are el mai frumos si autentic, timbrul sau inconfundabil este o adevarata marca a folclorului romanesc, iar publicul sau simte fiecare nota izvorand direct din suflet. Artistul este cunoscut drept ”regele doinelor”, cantecele sale alinand dorul romanilor de pretutindeni. El are in repertoriu peste 400 de melodii, 27 de casete, DVD-uri si discuri, aparitiile sale scenice fiind mereu  evenimente memorabile.

Despre sine, solistul marturiseste: „vocea nu mi-a tremurat niciodata, dar inaintea oricarui spectacol, indiferent in ce moment al carierei ai fi, e normal sa ai emotii. Vrei ca totul sa iasa perfect”.

Otilia Duma este o foarte apreciata interpreta  din zona Banatului. Si-a inceput cariera artistica la 18 ani. A urmat Facultatea de Litere. Este absolventa a Scolii de Arte din Timisoara, clasa de canto – muzica populara – profesor Carmen Popovici Dumbrava. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul si a lansat peste 100 de melodii populare.

Doru Taranu este un instrumentist valoros care a colaborat cu cele mai cunoscute voci ale folclorului banatean si a contribuit la lansarea  multor  tineri artisti banateni. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul si a lansat peste 50 de CD-uri cu muzica populara impreuna cu artisti consacrati.

Spectacolul va fi prezentat de Tania Stavila – Tunas.

Intrarea este libera!

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean si este finantat de Consiliul Judetean Timis. (I.P.)

Leave a Reply