Jurnalistul britanic Charlie Ottley, jefuit la Timisoara de drona cu care voia sa filmeze un documentar de promovare a viitoarei Capitale Culturale a Europei

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare „Wild Carpathia” si „Flavors or Romania” se afla, zilele acestea, la Timisoara, unde ar fi trebuit sa filmeze un documentar despre viitoarea Capitala Culturala a Europei si judetul Timis, insa planul i-a fost dat peste cap de hotii care misuna in Parcul Botanic, care, in noaptea de duminica spre luni, l-au pradat de drona cu care-si efectua filmarea.


Acesta a fugit dupa hoti, nu i-a putut prinde, astfel ca a fost nevoit sa apeleze la Politie. Sursele noastre sustin ca politistii au fost aroganti, spunandu-i ca nu au ce sa faca, pentru ca in parc nu sunt camere. Apoi l-au pus pe documentarist „sa mai caute drona, poate a uitat-o pe undeva”.

Drona in cauza este un Mavic 2 Pro, care costa aproximativ 2.000 de euro. Daca nu isi recupereaza aparatul, documentaristul ar dori ca macar sa recupereze cardul pe care se aflau inregistrarile. Cat despre primirea oferita de politisti, echipa documentaristului spune ca nu vrea sa se implice in vreun scandal si nu comenteaza reactia autoritatilor.

„Iubim orasul, iubim judetul, e incredibil de frumos, e vibrant. Cafenele, restaurante, totul e atat de «cool». Ai unde sa stai pana tarziu, sa te distrezi poate cu prietenii. E un mare pacat ca am fost pradati („mugged” – n.r.).

Inteleg ca nu sunt camere in parc, nu stiu cum vor putea fi identificati hotii. Stateam pe banca si incercam sa filmam, dar am pierdut toate imaginile de ieri. Noi am vrea macar imaginile inapoi, sunt de neinlocuit. Am muncit toata ziua, am pierdut toata munca. Poate cineva stie cine sunt hotii acestia, poate vad pe cineva ca incearca sa vanda o drona. Sau poate cineva va lasa «anonim» cardul SD la receptia Hotelului Ibis”, ne-a declarat Charlie Ottley.

Iata ce ne-au spus reprezentantii IPJ Timis: „In aceasta dimineata, 06 iunie a.c., in jurul orei 03, politistii Sectiei 1 Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca in Parcul Civic din Timisoara unui barbat i-a fost sustrasa o geanta care continea o drona. A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Politistii efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor banuite de comiterea faptei si tragerea acestora la raspunderea penala”.

Consiliul Judetean Timis ii sprijina demersurile de a continua filmarile programate

”Consiliul Judetean Timis ii sprijina demersurile de a continua filmarile programate, desi odata cu echipamentul au fost furate si inregistrarile facute zilele trecute. Imediat dupa incident, Charlie Ottley si persoana care il insotea, membra a echipei de filmare, au depus plangere la Politie. Facem apel la autoritatile responsabile sa se mobilizeze atat in instrumentarea cazului, cat si in asigurarea sigurantei tuturor cetatenilor care se afla pe teritoriul administrativ al Timisoarei”, se precizeaza intr-un comunicat al CJ Timis. (I.P.)

Sursa; ziua de vest

Leave a Reply