Modelul “Beraria 700”! Mai multe localuri din Timisoara urmeaza sa fie inchise temporar, din cauza amenzilor repetate pentru exces de decibeli in noapte

Politistii locali au actionat, si in acest weekend, pentru luarea masurilor legale in cazul localurilor care au tulburat linistea publica prin muzica data la maxim. Astfel, in seara zilei de sambata, timisorenii care locuiesc in apropierea Pietei Consiliul Europei si nu numai au semnalat faptul ca din aceasta zona, respectiv de la gradina de vara a Iulius Town, se aude foarte tare muzica, provocand disconfort.


Politistii locali s-au deplasat la fata locului si au aplicat organizatorului petrecerii, societatea Art Act Production SRL cu sediul in Bucuresti, o sanctiune conform Legii 61/1991 republicata de 1000 lei. Pentru ca nu au oprit muzica si au continuat sa deranjeze cetatenii, o jumatate de ora mai tarziu, politistii locali au revenit la fata locului, aplicand aceleiasi firme inca o sanctiune de 1.500 lei, conform aceluiasi act normativ.

Duminica dimineata, in jurul orei 00,10, distractia unora a continuat, la fel si controalele. Astfel, politistii locali au aplicat societatii River Fun Garden, de pe Bdul Vasile Parvan, o sanctiune de 1.500 lei, conform Legii 61/1991, tot pentru muzica la intensitate ridicata. Cu aceeasi sanctiune de 1.500 lei s-a ales si societatea Protein House, care a dat muzica prea tare pentru ora tarzie, respectiv 01.20, in noaptea de sambata spre duminica, tot pe Bdul Vasile Parvan.

Trebuie mentionat faptul ca ultimele doua sanctiuni au fost aplicate in cadrul unei actiuni coordonate de Politia Municipiului Timisoara, pe timp de noapte, pe linie de ordine publica.

Politia Locala Timisoara atrage atentia din nou asupra faptului ca tulburarea linistii locuitorilor pe timp de noapte se sanctioneaza drastic, la mai multe fapte repetate, cei depistati in astfel de situatii riscand ca societatile pe care le reprezinta sa fie propuse pentru suspendarea activitatii pe o perioada de pana la 30 de zile. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

UPDATE: Potrivit unui mesaj laconic al autoritatilor locale, localurile care au recidivat cu zgomotul boxelor, in ultima perioada, urmeaza sa li se aplice modelul “Beraria 700”, adica vor fi inchise temporar.

Leave a Reply