Una dintre tigancile care i-a terorizat pe asistentii sociali de la LOGS, dupa ce s-au mutat intr-un imobil din centrul Timisoarei, retinuta pentru 24 de ore de politisti

Politia Municipiului Timisoara a anuntat ca una dintre tigancile care i-a terorizat pe asistentii sociali de la LOGS, dupa ce s-au mutat intr-un imobil din centrul Timisoarei, a fost retinuta pentru 24 de ore.


„In data de 3 iunie, in jurul orei 9,10, politistii Sectiei 1 Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre si sticle inspre un imobil de pe strada C.D. Loga din Timisoara, distrugand doua geamuri.

Politistii efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, in cursul zilei de astazi, 7 iunie, cercetarile fiind extinse si cu privire la infractiunea de amenintare. In urma probatoriului administrat, femeia a fost retinuta pentru 24 de ore urmand a fi introdusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Timis”, au transmis autoritatile politienesti.

Anuntul autoritatilor vine pe fondul criticilor publice venite din partea subprefectului de Timis, Ovidiu Draganescu, dar si a primarului Timisoarei, Dominic Fritz, care au semnalat faptul ca, in Timisoara, agresorii au castig de cauza in disputele cu cei care le stau in calea intereselor.

Mai mult, primarul Dominic Fritz s-a declarat socat de faptul ca asistentii sociali au fost determinati sa paraseasca imobilul vizat de clanurile de tigani si a promis ca va propune Consiliului Local acordarea unui spatiu din domeniul public.

Iata mesajul transmis de Dominic Fritz:
„Condamn cu fermitate actiunile de intimidare la care au fost supusi in ultimele doua zile voluntarii LOGS, chiar in casa pe care au inchiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiatii din Ucraina. Este o veste proasta pentru intreaga comunitate ca voluntarii LOGS au renuntat la spatiu si au parasit cladirea.

Este scandalos ca inca o data agresorii au castig de cauza. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se foloseste de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau in cale.

Intimidarea vecinilor, asa cum s-a intamplat si in cazul celor de la LOGS este de fapt, intimidarea statului roman. Nu putem permite acest lucru.

Cer Politiei Romane si Ministerului Afacerilor Interne sa intervina ferm in identificarea si tragerea la raspundere a celor vinovati. Cer de asemenea sa se elaboreze un protocol pentru o reactie ferma si imediata a Politiei in astfel de cazuri, pentru asigurarea protectiei si sigurantei celor amenintati.

In niciun moment nu trebuie sa planeze dubiul asupra organelor statului, ca inactiunea lor sau procedurile greoaie de reactie ar putea incuraja astfel de strategii infractionale.

Primaria Timisoara a fost unul din initiatorii campaniei Timisoara pentru Ucraina si are o colaborare de incredere cu LOGS.  Voi propune Consiliului Local acordarea unui spatiu voluntarilor LOGS pentru ca acestia sa isi poata desfasura in continuare importanta lor activitate.” (Mara Ion)

Leave a Reply