Curtea de Apel Timisoara va decide, maine, daca medicul Octavian Mazilu ramane dupa gratii sau pleaca acasa. „Ca prieten, mi-as dori sa isi dovedeasca nevinovatia”, spune Sorin Grindeanu UPDATE Judecatorii au respins contestatia, astfel ca Octavian Mazilu ramane in arest

Curtea de Apel Timisoara va decide, maine, daca fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, medicul chirurg Octavian Mazilu, va ramane, in continuare, dupa gratii sau arestul preventiv va fi inlocuit cu o masura preventiva mai blanda.


Actual sef al Sectiei Chirurgie Generala Oncologica din cadrul Spitalului Municipal a fost ridicat de politisti si procurori, in 31 mai, in urma unui flagrant de luare de mita, dupa ce ar fi primit suma de 300 de lei de la un pacient.

De altfel, actul final al incatusarii s-a produs dupa doua luni in care inculpatul a fost monitorizat de catre organele de ancheta, perioada in care celebrul medic ar fi primit mita de 25 de ori. Sume cuprinse intre 100 si 2.000 de lei, pentru efectuarea de acte medicale.

Arestat preventiv de catre Tribunalul Timis, doctorul Octavian Mazilu a contestat masura preventiva si asteapta decizia Curtii de Apel Timisoara. O decizie care s-ar putea sa fie influentata de campania de sensibilizare a publicului declansata pe Facebook de sotia medicului, dr. Cristina Mazilu, dar si de solidarizarea cu fruntasul PSD Timis, fost consilier local, aratata de vicepremierul Sorin Grindeanu.

„N-am comentat niciodata chestiunile acestea. Imi doresc ca Tavi Mazilu sa isi dovedeasca, in instanta, nevinovatia. Altceva, n-am ce sa comentez. Imi doresc acest lucru, ca si cunoscut, il stiu de foarte multi ani, ca prieten pana la urma, dar instanta o va decide, asta nu poate sa o spuna nici Grindeanu, nici Nica, nici PNL, nici PSD. Ca prieten am spus ce mi-as dori, sa isi dovedeasca nevinovatia”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de publicatia Buletin de Timisoara.

Octavian Mazilu a fost, in trecut, si consilier local si vicepresedinte al PSD Timisoara, facand parte din echipa lui Sorin Grindeanu.

„Deputatul PSD Sorin Grindeanu a mai castigat inca un mandat de presedinte al PSD Timisoara, la alegerile de sambata. El a fost, de altfel, singurul candidat. Noii vicepresedinti ai PSD Timisoara sunt Octavian Mazilu, Horea Bacanu, Dan Idolu, Florin Birsasteanu, Alfred Simonis, Bianca Gavrilita si Ioan Mateescu”, nota presa locala, in 2013.

Revenind la campania de sensibilizare declansata pe Facebook de Cristina Mazilu, ne-a atras atentia unul dintre cele peste 200 de mesaje de imbarbatare.

“Asa cum spunea o prietena, azi, coruptia din sistemul nostru de sanatate transcede proverbialul “plic”, dealtfel inofensiv daca este oferit cu gratitudine, nu la solicitarea medicului/conditionarea actului medical.

Ma indoiesc, sincer, ca domnul doctor Tavi Mazilu conditioneaza actul medical, in general, si cu atat mai puțin pentru sumele derizorii vehiculate in presa. Am o angajata care a fost operata de curand si nu i s-a cerut nimic…. Desigur, cazul lui nu este singurul caz de linsaj mediatic care, probabil, se va finaliza cu achitare”, spune o admiratoare din Severin a medicului timisorean, lansand si o provocare pentru instanta de apel… (G.I.)

Sursa foto: Facebook

UPDATE: Curtea de Apel Timisoara a respins ca nefondata contestatia medicului Octavian Mazilu impotriva incheierii penale pronuntata de Tribunalul Timis, in 01.06.2022, prin care s-a dispus arestarea preventiva pe 30 de zile. Hotararea camera consiliu 61/2022 din 08.06.2022 este definitiva.

Leave a Reply