Unitati de alimentatie publica din incinta Shopping City Timisoara, inchise temporar de comisarii de la Protectia Consumatorilor. In ultimele saptamania, amenzi de 354.000 de lei

Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Timis au inchis activitatea unui restaurant, au oprit temporar activitatea a noua agenti economici din domeniul alimentatiei publice in municipiul Timisoara si au dat amenzi de 354.000 de lei, pentru aspecte neconforme care pun in primejdie sanatatea consumatorului.


Comisar sef adjunct al CJPC Timis, Mihai Alin Gubandru, a declarat, marti, ca actiunile de control s-au desfasurat in perioada 16 mai – 6 iunie, in cadrul operatiunii „Caravana consumatorilor”, in contextul unor tematici de control nationale, locale sau pentru cercetarea reclamatiilor.

Conform sursei citate, au avut loc controale operative la unitatile de alimentatie publica aflate in incinta marilor centre comerciale, precum si in zona centrala a Timisoarei.

„Cele noua unitati inchise temporar sunt in mall-ul din Calea Sagului (doua) si in pietele ultracentrale Victoriei/Operei, Libertatii si Unirii. Dintre cele mai importante nereguli s-au identificat: comercializarea unor produse cu data durabilitatii minimale depasita; depozitarea neconforma a unor produse alimentare folosite ca materii prime; folosirea unor spatii de lucru si de depozitare neigienizate corespunzator; utilizarea unor spatii de refrigerare-congelare neigienizate; comercializarea unor produse fara a avea termene de valabilitate afisate pe eticheta; utilizarea unor cantare neverificate metrologic; depozitarea produselor in recipiente improprii (galeti de plastic, refolosite) sau comercializarea unor oua de consum cu urme biologice pastrate in frigidere”, a explicat Gubandru.

Seful CJPC Timis a mentionat ca pana acum au fost verificati 25 de operatori economici, fiind aplicate 27 de amenzi in cuantum total de 354.000 lei si trei avertismente. Acestora li se adauga si alte masuri complementare, precum oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiente in valoare de aproximativ 30.000 lei; inchiderea temporara a unitatii, pe o durata de cel mult sase luni, pentru un restaurant. A fost dispusa oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor pentru noua unitati. (I.P.)

sursa: agerpres.ro

Leave a Reply