Jurista Radu Florentina-Georgeta, delegata in functia de director executiv al DSP Timis! Ministrul Sanatatii a emis ordinul care a bulversat tabara medicilor care se pregateau de concurs

Semnalul de alarma tras, ieri, de Impact Press, vizavi de vidul de putere instalat la varful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, dupa demisia intempestiva a directorului executiv Flavius Cioca, se pare a determinat Ministerul Sanatatii sa rezolve problema.


Astfel, incepand de astazi, la conducerea institutiei a fost numita jurista Radu Florentina-Georgeta, care va semna actele oficiale emise de DSP Timis atat in ceea  ce priveste legalitatea, cat si in calitate de director executiv.

Potrivit Ordinului nr. 1538/07.06.2022 semnat de ministrul Alexandru Rafila, delegarea in functie s-a facut pentru o perioada de maximum sase luni.

“Incepand cu data prezentului ordin, doamnei Radu Florentina Georgeta, functionar public de executie, consilier juridic clasa I, grad profesional superior din cadrul Directiei de Sanatate Publica a judetului Timis, I se deleaga atributiile specifice functiei de conducere de director executive in cadrul directiei, pentru o perioada de maximum sase luni intr-un an calendaristic”, se mentioneaza in ordinal ministerial, cu precizarea ca, pe perioada delegarii in functia de director executive, Radu Florentina-Georgeta va beneficia de drepturile salariale aferente functiei publice de executie detinute, respective cea de consilier juridic clasa I.

Potrivit unor surse din cadrul institutiei, DSP Timis ramane, pe mai departe, sub controlul PNL, in conditiile in care noul director executiv este cunoscut ca un apropiat al premierului liberal Nicolae Ciuca. (Mara Ion)

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply