Judecatoria Suceava a arestat preventiv un refugiat din Ucraina, care s-a urcat la volan aproape in coma alcoolica si a provocat un accident soldat cu trei victime

Judecatoria Suceava a decis, azi, arestarea preventiva a unui cetatean ucrainean, in varsta de 30 de ani, care s-a urcat la volan aproape in coma alcoolica si a provocat un accident rutier extrem de grav. Ruslan Lutytskyi a fost retinut, ieri dupa-amiaza, sub acuzatia de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si vatamare corporala din culpa, in conditiile in care una dintre victimele accidentului se afla in stare grava la spital, in coma, cu pronostic rezervat.


Evenimentul rutier s-a produs, in seara zilei de 4 iunie, cand Ruslan Lutytskyi, aflat la volanul unui autoturism Mitsubishi Outlander, inmatriculat in Ucraina, in timp ce se deplasa pe DJ 208A, dinspre Suceava catre Bosanci, a efectuat o manevra foarte riscanta.

Mai exact, a intrat in depasirea unui autoturism marca Ford Focus, care se deplasa in fata sa, in aceeasi directie de mers, dar nu a observat ca din sens opus circula regulamentar un alt autovehicul, marca Dacia Logan.

Soferul acestuia, un barbat de 42 de ani, din Ipotesti, intentiona sa intre catre poarta propriei locuinte, moment in care masina a fost lovita violent de cea condusa de ucrainean. Din impact, autoturismul marca Dacia Logan a fost aruncat in gard, iar apoi s-a oprit pe marginea drumului. In Loganul care a fost lovit chiar in fata casei proprietarului se afla intreaga familie, sot, sotie si o fata minora.

La fata locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Suceava cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare si ambulanta SMURD B2) cu sprijinul a doua echipaje SAJ, iar ulterior au fost chemate inca doua ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava.

In prezent, Catalin Ionut Hostiuc, in varsta de 42 de ani, din Ipotesti, soferul Daciei Logan, se afla in stare grava la spital, in coma, avand un grav traumatism cranio cerebral si trumatism toracic. Tot in spital, cu leziuni serioase, a ajuns si sotia acestuia, Viorica Hostiuc, asistenta medicală in cadrul SJU, care este internata la Ortopedie, ea suferind multiple fracturi de bazin, fractura humerus drept si traumatisme cranio cerebrale de nivel mediu. Fiica celor doi, de 14 ani, a suferi un traumatism cranio cerebral minor, i s-au acordat ingrijiri medicale imediat dupa accident, dar, din fericire, starea ei nu a impus internarea.

Internat pe sectia neurochirurgie a ramas si un ucrainean de 25 de ani, pasager pe scaunul din dreapta fata al autoturismului marca Mitsubishi Outlander, care a provocat teribilul accident de sambata seara. Acesta a suferit fracturi la nivelul coloanei cervicale.

Cel mai putin afectat de accident a fost soferul ucrainean, Ruslan Lutytskyi, care a refuzat sa fie transportat la spital pentru ingrijiri medicale, insa, totusi, a fost transportat la Urgente pentru a-i fi recoltate probe de sange, in conditiile in care rezultatul de la etilotest a fost 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, testul sanguin a relevat faptul ca tanarul din Ucraina avea o alcoolemie de 2,17 mg/l.

Verdictul Judecatoriei Suceava nu este definitiv, ci poate fi contestat de Ruslan Lutytskyi la Tribunalul Suceava. In cazul in care va fi trimis in judecata si gasit vinovat, risca pana la 5 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply