Judecatoria Timisoara a obligat o agentie de turism sa-si despagubeasca clientii, pentru o vacanta in Zanzibar care nu a mai avut loc

O femeie din Timisoara a fost pacalita de o agentie de turism, dupa ce a platit 4.000 de euro pentru o vacanta in Zanzibar.


Ea trebuia sa plece in vacanta in anul 2020, dar sejurul a fost anulat. Judecatoria Timisoara a emis o prima sentinta in dosarul in care romanca a dat in judecata agentie de turism.

In proces, reclamanta a aratat ca in 7 februarie 2020 a platit 4.000 de euro pentru o vacanta pe care urma sa o petreaca impreuna cu fiica sa in Zanzibar, in perioada 1 aprilie 2020 – 19 aprilie 2020.

Potrivit contractului, sejurul includea pachetul de servicii de calatorie, cazarea, in camera dubla, pensiune completa in safari si all inclusive in Zanzibar, transferurile intre localitati, precum si program turistic inclus.

Femeia a aratat ca „desi initial i s-a comunicat ca va primi banii pana la sfarsitul lunii mai, pana la data respectiva nu a primit nici o suma de bani”.

Ramasa si fara vacanta, si fara 4.000 de euro, turista a sesizat si Protectia Consumatorului, care i-a comunicat ca a fost sesizata Politia pentru ca „operatorul economic nu poate fi identificat la adresa mentionata in reclamatie si nu mai raspunde la apelurile telefonice repetate”.

Magistratii au admis cererea de judecata si au obligat agentia de turism sa ii achite clientei cei 4.000 de euro platiti pentru vacanta anulata. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply