Sotul agresiv al unei politiste de la IPJ Arad, imobilizat de fortele de ordine doar dupa ce a fost impuscat in zona picioarelor

Un barbat de 38 de ani, din localitatea Sebis, a fost impuscat in picioare de politisti, dupa ce, in timpul unei misiuni, acesta a devenit violent si a incercat sa ia arma unuia dintre agenti, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arad.


Politistii s-au deplasat in teren, la o sesizare privind savarsirea infractiunii de violenta in familie, victima fiind o politista din cadrul IPJ Arad. La fata locului politistii l-au identificat pe barbatul in cauza, care se manifesta agresiv, iar la un moment dat, acesta a lovit autospeciala de politie, anunta IPJ Arad.

La sosirea politistilor la fata locului, barbatul nu mai era la fata locului, fiind demarate procedurile pentru emiterea unui ordin de protectie provizoriu.

„In dimineata de 13 iunie a.c., in jurul orei 5,30, politistii din Sebis au fost solicitati sa intervina la aplanarea unui scandal in familie, in Sebis. La sosirea politistilor, barbatul nu mai era la fata locului, fiind demarate procedurile pentru emiterea unui ordin de protectie provizoriu. Barbatul de 38 de ani, din Sebis, a revenit la locul faptei, pe fondul consumului de alcool manifestandu-se violent fata de unul din politisti”, precizeaza sursa citata.

Conform comunicatului IPJ Arad, barbatul a continuat sa se manifeste violent, incercand sa ia pistolul unuia dintre politisti, iar in prima faza pentru imobilizarea acestuia s-a incercat folosirea spray-ului din dotare.

„Prima masura a fost fara efect, iar politistul a folosit pistolul din dotare, dupa efectuarea unui foc de arma in plan vertical, fiind tras un foc in directia barbatului recalcitrant, acesta fiind ranit in zona picioarelor. Barbatul a fost ulterior incatusat si preluat de un echipaj al ambulantei, fiind transportat la o unitate spitaliceasca, in vederea acordarii de ingrijiri medical”, precizeaza sursa citata.

Din primele date a rezultat faptul ca intre cei doi soti au mai avut loc certuri, dar nu au fost sesizate politiei.

Reprezentantii IPJ Arad mai mentioneaza ca in legatura cu acest caz cercetarile continua, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont. (V.E.)

Leave a Reply