Festivalul Tocanitei de la Dumbravita, marcat de interventiile echipajelor de jandarmi, politie si mascati! Primarul Bugarin, noi acuzatii la adresa consilierei care a deturnat ruga

In seara zilei de luni, 13 iunie, evenimente neplacute au marcat sarbatoarea de Rusalii organizata de catre Primaria Dumbravita.


Dupa premierea castigatorilor de la Festivalul Tocanitei, imediat dupa ora 19, conform raportului de incident al Politiei Locale Dumbravita, un grup de persoane private alaturi de consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a organizat un perimetru comercial cu aparatura muzicala si orchestra pentru muzica lautareasca „live”, fara aviz din partea primariei si care a incercat sa impuna desfasurarea unui spectacol in paralel cu cel organizat pentru Ruga, punandu-i intr-o situatie umilitoare atat pe solistii de la Ruga cat si pe organizatorii Rugii.

Alaturi de consilierul Alina Sperlea, si consilierul local PNL Fagaras Alexandru a incitat persoanele prezente.

A fost necesara interventia jandarmilor si a dispozitivului de politie nationala care sa ii sprijine pe politistii locali, pentru evitarea escaladarii conflictului, spre dezgustul cetatenilor participanti la sarbatoare care au fost nevoiti sa asiste inclusiv la venirea mascatilor solicitati de catre seful de post din comuna.

Tot grupul de scandalagii s-a mutat in proximitatea padurii, in zona lac, unde a continuat petrecerea in cadrul unui eveniment privat organizat de catre administratorul SC DRBW CAFFE SRL si Alina Sperlea, cu aprobare pana la ora 22. Imediat dupa ora 23, toate dispozitivele de politie din comuna au fost sesizate, chiar de catre administratorul evenimentului, ca persoane recalcitrante nu doresc sa paraseasca locatia si ca situatia a scapat de sub control, seful de post din comuna fiind nevoit, pentru a doua oara in cursul serii, sa solicite interventia mascatilor pentru asigurarea ordinii publice.

Este regretabila atitudinea consilierilor locali implicati in aceast eveniment care a marcat in mod negativ sarbatoarea de Rusalii, consilieri care au stricat, prin comportament, distractia si buna dispozitie a dumbravitenilor prezenti la sarbatorirea hramului bisericii ortodoxe. (Primar Dumbravita – Horia Bugarin)

Leave a Reply