Scandal la Dumbravita, dupa ce ruga oficiala a fost deturnata de trupa DJ Project si o consiliera locala. “Ruga paralela, o tentative de dezbinare a comunitatii!”, acuza primarul Horia Bugarin

Ruga este o sarbatoare traditionala, o sarbatoare a intregii comunitati, direct legata de hramul bisericii ortodoxe din localitate, foarte draga satelor banatene. Primaria Dumbravita a anuntat organizarea sarbatorii pentru zilele de 12 si 13 iunie, in fata Bisericii ortodoxe, cu un program traditional de muzica populara, asa cum se organizeaza in fiecare an.


Consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a dorit sa impuna in program o trupa de muzica moderna, cu argumentul prestatiei gratuite, in baza unei relatii de prietenie. Prezenta unei astfel de formatii, binevenita intr-un concert pentru tineret, era insa complet inoportuna in cadrul unei Rugi banatene si astfel am refuzat aceasta modificare de program.

Imediat, consiliera Pro Romania a solicitat aprobarea unui concert pe un teren din zona lacului, aflat in proprietatea mamei sale, in aceeasi seara cu spectacolul organizat de catre primarie  pentru Ruga. Am aprobat concertul, tocmai pentru a evita orice discutie politica.

Din pacate, de aici lucrurile au luat amploare, concertul transformandu-se de fapt intr-un eveniment concurent, cu program pe intreaga durata a serii, cu mancare si cu bautura gratis pentru adulti, respectiv inghetata si activitati gratuite pentru copii.

Dezaprob acest tip de mita electorala, care nu a facut altceva decat sa dezbine comunitatea, determinandu-i pe localnici sa participe fie intr-o parte, fie in alta. Ba mai mult, prin oferirea gratuita de mancare si bautura s-a produs un prejudiciu comerciantilor locali participanti la Ruga, atat de incercati pe perioada pandemiei, si care s-au trezit cu o concurenta neloiala.

Nu in ultimul rand, atat in timpul cat si la finalul evenimentelor a avut loc o adevarata campanie de defaimare a Rugii si asta doar din cauze politice.

Apare si intrebarea: din ce bani a organizat conslierul local Alina Sperlea evenimentul daca in declaratia de avere, publica pe site-ul U.A.T. Dumbravita, mentioneaza ca nu are bunuri si ca veniturile lunare nu depasesc 1.500 lei (indemnizatia de consilier si alocatiile copiilor)?

https://primaria-dumbravita.ro/wp-content/uploads/2021/03/SPERLEA-ALINA-ELENA-Declara%C8%9Bie-de-avere-2021.pdf.

Le multumesc tuturor celor implicati in buna desfasurare a evenimentului, precum si celor peste 10.000 de participanti prezenti in cele doua zile si care au inteles ca Ruga din Dumbravita e una singura, cea din fata bisericii.

Evenimentul a fost finantat din bugetul local cu suma de 40.000 lei, la care s-au adaugat taxele de participare si contractele de sponsorizare si a fost organizat de catre societatile din subordinea Consiliului local: Dumbravita TV si Dumbravita Investitii, cu sprijinul voluntar al unor angajati din primarie. (Primar Dumbravita – Horia Bugarin)

 

Leave a Reply