Ionut Nasleu, fostul director al pietelor din Timisoara, tinut in tensiunea inca doua saptamani in dosarul santajarii a doi jurnalisti

Asteptarea devine tot grea pentru Ionut Nasleu, fostul director al pietelor din Timisoara, care a fost trimis in judecata sub acuzatia ca i-ar fi santajat pe jurnalistii Dragos Bota si Iulia Ardelean, pe vremea cand acestia formau un cuplu familial.


Condamnat in prima instanta, de Judecatoria Timisoara, la 2 ani si opt luni de inchisoare si plata unor despagubiri de 25.000 de euro, Ionut Nasleu este tinut “in tensiune” de aproape doua luni, de cand Curtea de Apel Timisoara ar fi trebuit sa anunte verdictul final in acest dosar.

Nu a fost sa fie in 19 aprilie, dar nici in 11 mai, 25 mai si nici, astazi, in 15 iunie, instanta amanand pronuntarea, din nou, pentru termenul din 30 iunie. O hotarare care inteteste focul asteptarii.

“Nu stiu cum sa interpretez toate aceste amanari successive, insa asteptarea aceasta ma ucide. Pentru un mesaj de cateva cuvinte, procurorii si politistii m-au transformat intr-un infractor al orasului. Desi, nu cu mult timp in urma, am detinut niste functii importante in statul roman.

Am inteles, cineva s-a razbunat pe mine pentru ca devenisem un personaj incomod, insa acuma nu mai sunt. Imi vad de treaba mea, de viata mea… Intre timp, a disparut si sursa asa-zisului santaj, pentru ca reclamantii au divortat, nu mai sunt o familie. Asadar, inca doua saptamani in care toate gandurile mele se opresc la poarta Curtii de Apel Timisoara”, spune Ionut Nasleu, cu nostalgia unei libertati cenzurate de sistemul judiciar.

Reamintim ca, in perioada in care Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a solutionat, pe repede inainte, dosarul de santaj in care a fost trimis in judecata Ionut Nasleu, in functia de vicepremier al Romaniei se afla liderul USR de atunci, Dan Barna, care avea o relatie speciala cu primarul Timisoarei, Dominic Fritz, cu care actualul inculpat era intr-un oarecare razboi al declaratiilor.

Tocmai de aceea, s-a speculat pe marginea faptul ca dosarul fabricat fostului consilier de securitate al fostului primar, Nicolae Robu, nu ar fi altceva decat un aranjament pus la cale intr-o anumita zona din culisele puterii… (G.I.)

Leave a Reply