Detinutii din Penitenciarul Timisoara, consultati de o o echipa de 16 medici de la spitalele din oras. „Este o practica medicala apreciata si cu beneficii”, spune managerul Spitalului Judetean

Timp de trei zile, in perioada 15 – 17 Iunie, medici ATI din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” consulta persoanele aflate in detentie in Penitenciarul  Timisoara.


Echipa de medici e ampla, fiind alcatuita din specialistii ATI – SCJUT, carora li s-au alaturat cei din Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul Clinic Municipal de Urgenta si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “ Dr. Victor Babes”.

Impreuna, au pus la punct un program de consult multidisciplinar pe Cardiologie, ORL, Neurologie, Ortopedie, Urologie, Pneumoftiziologie si Endocrinologie, program aplicat cu intentia de a determina afectiuni aflate in stadiu incipient si de a face recomandari ferme de tratament pentru afectiuni considerate cu risc.

Cei 16 medici merg in penitenciar cu aparatura necesara monitorizarii functiilor vitale.  In prima zi au fost consultate 70 de persoane. Investigatiile complexe sunt menite a securiza, din punct de vedere medical, si relationarea detinutilor cu vizitatorii lor si cu personalul  penitenciarului.

“Sectia de terapie intensiva isi deplaseaza oameni si aparatura in consult pe teren. Este o practica medicala apreciata si cu beneficii, mai cu seama in segmentele sociale unde patologia regasita poate fi  riscanta.  ATI va fi prezent si in Ambulatoriul integrat al spitalului, iar intentia noastra este de a extinde prezenta medicilor specialisti din toate sectiile, in Ambulatoriul SCJUT, spre beneficiul populatiei“, a declarat managerul SCJUT, dr. Sorin Barac. (Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” – Dana Spac)

Leave a Reply