Tot mai multi soferi, prinsi conducand sub influenta substantelor interzice. „Consumul de droguri la volan risca sa-l egalizeze pe cel de alcool”, anunta ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, ieri, ca tot mai multi soferi sunt prinsi de politisti conducand sub influenta substantelor interzise, iar „consumul de droguri la volan risca sa-l egalizeze pe cel de alcool”.


“Suntem cu totii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substante interzise. Este o realitate dura. De aceea, raspunsul autoritatilor trebuie sa fie unul pe masura. Masurile de prevenire si combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun in practica incep sa dea rezultate.

Bilanturile noastre in urma actiunilor structurilor MAI ne-au aratat ca avem de-a face cu tot mai muti soferi care conduc sub influenta acestor substante”, a declarat Lucian Bode la “Forumul Sigurantei Rutiere”, potrivit Agerpres.

In ultimul weekend, noi am avut in teren peste 4.800 de angajati ai structurilor MAI, zilnic, unde am desfasurat peste 1.400 de actiuni. In urma controalelor efectuate, au fost retinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substante interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infractiuni prevazute la legislatia pentru prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

In doar trei nopti, in judetul Constanta, 10, 11, 12 iunie, am verificat in trafic 3.300 de conducatori auto, au fost testati si am constatat 34 de infractiuni pentru conducerea sub influenta substantelor psihoactive si 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului”, a precizat acesta.

“Este cu adevarat cutremurator ce se intâmpla. Nu vreau sa dau un verdict, insa consumul de droguri la volan risca sa-l egalizeze pe cel de alcool”, a adaugat ministrul Afacerilor Interne. (V.E.)

Leave a Reply