Politista de la Permise si Inmatriculari Hunedoara condamnata la 3 ani de inchisoare, dupa ce a fost prinsa de ofiterii DGA ca lua spaga pentru urgentarea inmatricularii autoturismelor

O agenta de politie a fost condamnata de Curtea de Apel Alba Iulia la 3 ani de inchisoare cu suspendare, fiind gasita vinovata de comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata, intr-un dosar in care a fost acuzata ca a solicitat bani pentru urgentarea inmatricularii autovehiculelor, a informat, marti, Directia Generala Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara.


Agenta de politie si-a desfasurat activitatea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, iar faptele s-au petrecut in perioada decembrie 2018 – martie 2019.

Dosarul penal in cauza a fost initiat ca urmare a unui denunt inregistrat la DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara.

„In fapt, agentul de politie a primit, in perioada decembrie 2018 – martie 2019, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea inmatricularii autoturismelor, dezvoltand o veritabila afacere la locul de munca, de unde pleca frecvent cu bani acasa, obtinuti ilegal prin prestarea in mod preferential de servicii de inmatriculare si de eliberare numere de inmatriculare”, precizeaza sursa citata.

De asemenea, agenta de politie a fost acuzata ca a facut declaratii in fals cu privire la localitatea in care traieste, in trei rapoarte scrise succesiv, pentru a obtine compensari ilegale ale chiriei din partea angajatorului.

Ofiterii de politie judiciara din cadrul DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara, in baza ordonantelor de delegare emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probarii faptelor, informeaza Agerpres.

Sentinta in acest dosar a fost pronuntata de magistratii Curtii de Apel Alba Iulia, pe 17 iunie, care au aplicat o pedeapsa de 3 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de patru ani si timp de trei ani interzicerea unor drepturi. (V.E.)

Leave a Reply