Performanta istorica! A doua medalie de aur castigata de inotatorul roman David Popovici la Campionatele de Natatie de la Budapesta. Ultima data cand s-a intamplat asa ceva, in 1973

Inotatorul roman David Popovici si-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natatie de la Budapesta si a bifat o performanta uluitoare. Dupa aurul castigat la 200 de metri liber, sportivul de la Dinamo a castigat, miercuri, medalia de aur si la proba de 100 metri liber, egaland performanta americanului Jim Montgomery, din 1973, de la prima editie a CM, desfasurata la Belgrad.


Cu cele doua victorii de la Budapesta, inotatorul roman a reusit o performanta istorica in natatie.

„David este al doilea inotator din toate timpurile care reuseste sa castige aur la probele 100 si 200 m liber la aceeasi editie, dupa americanul Jim Montgomery, care a reusit acest lucru in 1973, la prima editie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad”, a anuntat Comitetul Olipic si Sportiv Roman pe Facebook.

„Nu ma asteptam, dar am luptat si am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred ca sunt mai mandru de medalia de la 200 de metri liber. E doar inceputul, avem foarte mult de munca in fata noastra”, a fost reactia lui Popovici, imediat dupa cursa, la interviul acordat in limba engleza.

Debutant la Mondialele de seniori, Popovici a adus primele titluri mondiale in bazin olimpic pentru inotul masculin romanesc. Tara noastra mai avea pana acum doar doua medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 metri liber, in 1986) si Diana Mocanu (200 metri spate, in 2001). (Carla Radulescu)

Leave a Reply